Nämä verkkokaupoissa myytävät tuotteet herättävät lähinnä yhden kysymyksen: miksi?

Ilmasto lämpenee, meret täyttyvät muoviroskasta ja ilmakehä kasvihuonekaasuista. Tulevaisuus ei varsinaisesti valoisalta näytä.

Vaikka ympäristöasioista puhutaan entistä enemmän ja ihmisiä ohjeistetaan toimimaan paremmin, maailmaan syydetään silti jatkuvasti lisää tavaraa. Suuri osa niistä on vieläpä tyystin turhia. 

Tavaroiden ja palvelujen kulutus on yksi suurimpia ympäristöongelmien aiheuttajia. Koostimme alle listauksen käsittämättömistä tuotteista, joita myydään verkkokaupoissa ja kärrätään eri puolille maailmaa. Valitettavaa kyllä, ne ovat vain pintaraapaisu kaikesta siitä roinasta, jota planeetta ihmisen vuoksi pursuaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kas tässä tuotteet, joiden olemassaololle emme keksi yhtä ainoata hyvää perustetta. Keksitkö itse?

1. Tämä pelottava vekotin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämän on kai tarkoitus kohottaa nenää. Ensinnäkin, näyttää pelottavalta. Toiseksi, miksi?

2. Moppipotkupuku

Se on moppi, ei kun vauva, ei kun... Kuka tekee taaperostaan siivousvälineen?

3. Potan ja kastelukannun yhdistelmä

Suurin osa älyttömimmistä tuotteista löytyy aasialaisista ja muista kansainvälisistä verkkokaupoista, mutta osataan sitä näemmä Suomessakin. Perustelut tälle aikuisikäisten puutarhureiden potan ja kastelukannun yhdistelmälle: sen avulla voi ”hyödyntää luonnollisen kultaveden suoraan kasvien ravinteeksi”. Ei lisättävää.

4. Apuväline puskapissalle

Onko liikaa vaadittu, että tarpeen tullen kyykistyisimme puskapissalle tavalliseen tapaan? On kyseenalaista, tekeekö tällaisen vempeleen kanniskelu hommasta yhtään sen helpompaa.

5. Lemmikin takapuoleen liimattava tarra

Tämä keksintö paitsi hämmentää, myös suututtaa. Jos koiran tai kissan peräaukko tuntuu niin hurjalta, että sen päälle täytyy liimata kukan, tähden tai diskopallon muotoinen tarra, ei ehkä pitäisi hankkia lemmikkiä ollenkaan.

6. Rattiin kiinnitettävä työtaso

Toivomme todella, ettei kukaan käytä näitä ajaessaan. Samalla ihmettelemme suuresti, miksei pysähdyksissä ollessa voisi siirtyä toisaalle työskentelemään.

Muokattu 16.4.2019. Otsikkoa muutettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla