Kuvat
Shutterstock, Sanoma-arkisto
Sumpinjuonnin rakenne on muuttunut, kun mummon perintökipot ovat vaihtuneet take away -kahviin.
Sumpinjuonnin rakenne on muuttunut, kun mummon perintökipot ovat vaihtuneet take away -kahviin.

Jää hyvästi! Listasimme esineet ja asiat, jotka monet suomalaiset ovat konmarittaneet pois kodeistaan. Löytyykö sinulta vielä?

 1. PPP = puhelin, puhelinpöytä ja puhelinluettelo olivat jokaisen eteisen vakiovarusteet.
 2. TV-shopin hittituotteet. Abtronic vatsalihasvyö, aromipesä ja Macig Bullet -leikkuri ovat taatusti asioita, joista milleniaalit eivät ole kuulleetkaan.
 3. Laineileva vesisänky, mikä muinainen kodin ylellisyys! 
 4. Pikkuriikkisiä kahvikuppeja ja -lautasia löytää enää lähinnä kirppispöydistä.
 5. Konmarittamisen aikakaudella myös kirjallisuus raivattiin veks. Tietokirjat, sanakirjat ja muut paksut opukset keräävät lähinnä pölyä. 
 6. Oletkos koskaan nähnyt uudenhohtoista kerrostalohuoneistoa puolipaneeliseinällä ja kokolattiamatolla? Niin, ei kukaan ole.
 7. Ennen älytelevisioita ja suoratoistopalveluita tv-taso täyttyi elektroniikasta, kuten dvd- ja blu-ray-soittimista. Joillakin elostelijoilla oli jopa oma karaokelaite.
 8. Suomalaisten olohuoneista kadotuksen ovat kokeneet kirjahyllyt. Ne toimivat edelleen sisustuselementteinä, mutta hyllykkö ei kuulu enää kotien vakiovarustukseen.
 9. Kuvaputkitelevisio vai pitäisikö sanoa näköradio. Jättitöllöt veivät valtavasti tilaa olohuoneista.
 10. Aikaisemmin monissa kodeissa oli ”takkahuone” tai ”kirjastohuone”, eli ylimääräinen oleilutila, jonka varusteluihin kuului esimerkiksi sohvaryhmä, takka, vierasvuode ja tietenkin kirjahylly. Nykyajan ahtaaseen elämäntyyliin ja neliöihin ei enää mahdu moinen luksus.
 11. Pakastinarkku on jokaisen mummolan vakiokaluste, joka ei enää mahdu minimalistiseen sisustustyyliin. Harmi, sillä pakastinarkut tuppaavat olemaan aina täynnä herkkuja!
 12. Leuanvetotangot ovat kadonneet kuin pieru Saharaan. Leuanvetotankoihin voi enää törmätä vain aitojen salijurmujen nurkissa.
 13. Fyysinen radio koreilee enää vain harvojen keittiöissä, kun ohjelmat voi kuunnella kätevästi puhelintallenteina.
 14. Piano. Ennen sivistyneisyydestä kielinyt piano on nyt jopa ongelmajätteeseen verrattavissa, sillä niitä on vaikea saada myydyksi.
 15. Akvaario. Kultakalat pikkuriikkisessä akvaariossa olivat sympaattinen kodin sisustuselementti, mutta kiireisillä milleniaaleilla ei enää ole aikaa vedenvaihdolle ja kalojen ruokinnalle.
 16. Massiivinen keinutuoli vaappui jokaisen olohuoneen nurkassa, mutta nyt nekin on korvattu moderneilla design-tuoleilla. Mihin ihmeeseen kaikki kiikkutuolit on viety?

Kerro kommenteissa: löytyykö sinun kodistasi vielä näitä tavaroita? 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ja Höpöhöpö

DVD- ja BlueRay -soittimet tai radiot eivät ole kadonneet minnekään.

Sivistyneissä kodeissa on kirjahylly kirjoineen.

Sanakirjat erityissanastoineen ja idiomeineen ovat käytössä; netin sanakirjat ovat säälittävän suppeita.

Leuanvetotankoja löytyy monesta kodista lasten/nuorten käytössä.

Ja vieläkin harmittaa, että myin hienon pianoni 90-luvun rahapulassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla