Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Hyvä työntekijä ei ole valmiiksi hyvä esimies. Jos uusi pomo käyttäytyy omituisesti, se voi johtua varsin yksinkertaisesta syystä: häntä jännittää.

Kun työpaikalle tulee uusi pomo, monelta saattaa unohtua, että tuore esimies on harvoin valmiiksi kouliintunut johtaja.

Etenkin silloin, kun joku tiimin jäsenistä ylennetään esimieheksi, joutuvat kaikki tiimiläiset miettimään, miten tuttuun henkilöön tulisi suhtautua hänen uudessa roolissaan. Uusi esimies voi tuntea myös yksinäisyyttä, koska hänen roolinsa työporukassa ei ole enää samanlainen.

Vaikka ulkoinen olemus kertoisi mitä,  pomoakin voi jännittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ajanhallinta ja uuden roolin löytäminen työyhteisössä ovat varmasti niitä kaikkein vaikeimpia asioita, joihin uusi esimies törmää, kertoo Työterveyslaitoksen kehittämiskonsultti Anna Vanhala.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuore johtaja miettii muun muassa sitä, miten hän ehtii työaikana hoitaa uudet tehtävänsä ja muuttuuko työkavereiden suhtautuminen häneen.

Esimiehenä hän ei voi myöskään enää puhua työkavereistaan ja työpaikastaan samoin kuin ennen.

– Täytyy miettiä tarkemmin, miten kenellekin puhuu. Uusien alaisten joukossa saattaa myös olla yksityiselämässäkin tärkeiksi tulleita ystäviä. Jos hyvän ystävän ja alaisen kanssa käy jatkuvasti lounaalla, saattaa se herättää epäilyksiä suosimisesta, Työterveyslaistoksen kehittämiskonsultti Tommy Larvi sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla