Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.
Tällaisella kuvalla someväkeä houkuteltiin osallistumaan tissiviikkoon. Kuvakaappaus Twitteristä.
Tällaisella kuvalla someväkeä houkuteltiin osallistumaan tissiviikkoon. Kuvakaappaus Twitteristä.

Millaisia kokemuksia sinulla on suhtautumisesta rintoihin? Kerro kyselyssä!

Marraskuun harmaudessa se tapahtui: sosiaalisessa mediassa alettiin jakaa kuvia ja tarinoita rinnoista.

Kyse on tietenkin eilen alkaneesta ja sunnuntaihin asti jatkuvasta tissiviikosta, joka löytyy somesta hashtagilla #tissiviikko.

– Normalisoidaan tissit ja vapaudutaan häpeästä yhdessä, Elina Sorsa, Twitterissä @sorseli, twiittasi eilen kampanjan käynnistyessä. Hän on toinen kampanjan käyntiin panneista henkilöistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tissiviikkoon voi osallistua jakamalla kuvan rinnoistaan tai kertomalla niihin liittyvistä kokemuksistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kyse on rintojen normalisoimisesta. Esimerkiksi, mies saa kulkea rinta paljaana kadulla, mutta nainen ei. Ainoa ero on, että naisilla on maitorauhaset ja rinnassa on aika paljon rasvaa. Silti naisen rinnat on tosi seksualisoitu. Jos rintavako näkyy, heti kysytään miksi päällä on flirttaileva asu, Sanna-Mari Paakki (@pohjoistuulesta) sanoo Nytille. Paakki on se toinen kampanjan käyntiin polkaisijoista.

”Esimerkiksi, mies saa kulkea rinta paljaana kadulla, mutta nainen ei.”

Kampanjan tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota rintojen yliseksualisointiin. Kampanjan mainoskuvassa kirjoitetaan: ”Muillakin kuin naisilla voi olla tissit. Tissit eivät myöskään ole sukuelimiä, joten emme vertaa niitä keskenään.”

Aiemmin naisten oikeutta neutraaliin yläosattomuuteen on ajanut nännien vapautusrintama, jonka käyttämä hashtag #freethenipple on ollut kansainvälisestikin supersuosittu.

Tissiviikon tarkoitus on voimauttaa, ei tarjota materiaalia tirkistelijöille tai huorittelijoille. Twitterissä äänessä ovatkin olleet enimmäkseen tissilliset itse.

Suvi Seikkulan (@seikkulansuvi) twiitti osoittaa, että jo lasten rintoja seksualisoidaan esimerkiksi velvoittamalla vielä rinnattomat lapset käyttämään uima-altaassa yläosaa. 

Myös Instagramissa on jo julkaistu joitakin kuvia tunnisteella #tissiviikko. Eniten vilinää on kuitenkin Twitterissä.

 

#tissiviikko

Kuva, jonka Aleksina (@cameraleks) julkaisi

Kerro kyselyssämme, millaisia kokemuksia sinulla on asenteista rintoja kohtaan! Julkaisemme myöhemmin vastauksista koostetun jutun.

Voit vastata kyselyyn alla olevalla lomakkeella nimettömänä. Kerrothan kuitenkin ikäsi ja sukupuolesi.

Juttua muokattu 23.11.2016 klo 10.26: tarkennettu kampanjan olevan kaikille tissillisille, ei vain naisille.

Arghhhhhhhhhhh!

Naurettaavaa ja lapsellista kouhkaamista. Kaikilla naisilla on tissit; eri naisilla erilaiset tissit. Mitä hemmetin tarkoitusta tämmöinen tissipäivä palvelee? Minusta tuntuu, että tissipäivä on joka päivä, kun kaikki paikat pursuaa tissikuvia. Varmin konsti päästä framille jollekin pyrkyrille, turhalla julkkikselle tai julkisuuteen epätoivoisesti pyrkivälle on julkaista tisseistään ja yleensäkin kuvia itsestään tissit ja vähän kaikki muutkin paikat paljaina tai mahd. vähissä vaatteissa. Mitä ihmeellistä on siinä, että naisella on tissit??????????????????????????

Sisältö jatkuu mainoksen alla