Kokeile vaikka paria käytännön pilaa.

Taasko alkaa raataminen tai lusiminen? Ei välttämättä. Töissä voi olla entistä kivempaa, kas näin!

1. Vakuuta työkavereillesi ensimmäisenä työpäivänäsi lomasi jälkeen, että sait naapurin punttimimmiltä supertoimivat ohjeet täydelliseen peppuun ja timmeihin reisiin. Ohjeiden mukaan kannattaa liikkua mahdollisimman paljon konttaamalla polvet ilmassa, ja siksi olet päättänyt liikkua töissä vain kissamaisesti kontaten.

Anna karkki palkinnoksi jokaiselle, joka uskaltautuu konttaamaan kanssasi. Konttauskuvista voitte koota hienon kollaasin kahvihuoneen seinälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Leivo lomaltapaluusi kunniaksi pikkupullia ja upota kunkin pullan sisään valkosipulinkynsi. Annat potkua työkavereiden päivään, eikä kenenkään tarvitse miettiä, haiseeko hengitys. Ahkera leipuri voi lisätä jokaisen pullan sisään tsemppiviestin, kuten ”Jouluun on vain 180 työpäivää” tai ”Rusketusraitasi näyttävät tosi hyviltä.” Jos leipominen ei ole alaasi, valkosipulinkynnet voi ujuttaa varovasti kaupan voisilmäpulliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Jos työkaverisi lomaa on vielä ainakin viikko jäljellä, ehdit viljellä hänen näppäimistölleen muhevan rairuohon tervetulotoivotukseksi. Leikkaa tai taittele sanomalehdestä näppäimistön kokoinen kaistale ja levitä se täyteen rairuohon siemeniä. Kastele kylvös ja peittele se rei’itetyllä muovikelmulla, kunnes siemenet alkavat itää. Muovi auttaa pitämään kylvöksen kosteana. Muista kastella kylvöstä joka päivä. Ota kelmu pois, kun siemenet itävät, mutta jatka päivittäistä kastelua.

4. Jos rairuohon istutus tuntuu liian työläältä, toinen klassikkopila on teipata työkaverin huoneen ovi tai työpiste eristysteipillä. Esimerkiksi ”Ampuma-alue, pääsy kielletty”, ”Eristetty alue, pääsy kielletty”, ”Hengenvaara” ja ”Varo, miehiä työssä” -teippejä voi tilata Turun teipistä. Useimpien varoitusteippien toimitusaika on muutama päivä ja hinta 20–30 euroa.

5. Pukeudu perjantain kunniaksi esimerkiksi ankaksi tai kummitukseksi ja kerro kaikille, että kyseessä on työpaikan uusi käytäntö, naamiaisperjantai, ja pomo palkitsee parhaan asun. Ankka-asun loihdit esimerkiksi keltaisella pipolla, yöpaidalla ja sukkahousuilla. Halutessasi voit vetää jalkaasi räpylät ja ostaa pilailukaupasta pari euroa maksavan ankkanokan. Kummitusasu syntyy ankka-asua helpommin. Leikkaa valkoiseen lakanaan suu- ja silmäaukot. Olet valmis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla