Kokeile vaikka paria käytännön pilaa.

Taasko alkaa raataminen tai lusiminen? Ei välttämättä. Töissä voi olla entistä kivempaa, kas näin!

1. Vakuuta työkavereillesi ensimmäisenä työpäivänäsi lomasi jälkeen, että sait naapurin punttimimmiltä supertoimivat ohjeet täydelliseen peppuun ja timmeihin reisiin. Ohjeiden mukaan kannattaa liikkua mahdollisimman paljon konttaamalla polvet ilmassa, ja siksi olet päättänyt liikkua töissä vain kissamaisesti kontaten.

Anna karkki palkinnoksi jokaiselle, joka uskaltautuu konttaamaan kanssasi. Konttauskuvista voitte koota hienon kollaasin kahvihuoneen seinälle.

2. Leivo lomaltapaluusi kunniaksi pikkupullia ja upota kunkin pullan sisään valkosipulinkynsi. Annat potkua työkavereiden päivään, eikä kenenkään tarvitse miettiä, haiseeko hengitys. Ahkera leipuri voi lisätä jokaisen pullan sisään tsemppiviestin, kuten ”Jouluun on vain 180 työpäivää” tai ”Rusketusraitasi näyttävät tosi hyviltä.” Jos leipominen ei ole alaasi, valkosipulinkynnet voi ujuttaa varovasti kaupan voisilmäpulliin.

3. Jos työkaverisi lomaa on vielä ainakin viikko jäljellä, ehdit viljellä hänen näppäimistölleen muhevan rairuohon tervetulotoivotukseksi. Leikkaa tai taittele sanomalehdestä näppäimistön kokoinen kaistale ja levitä se täyteen rairuohon siemeniä. Kastele kylvös ja peittele se rei’itetyllä muovikelmulla, kunnes siemenet alkavat itää. Muovi auttaa pitämään kylvöksen kosteana. Muista kastella kylvöstä joka päivä. Ota kelmu pois, kun siemenet itävät, mutta jatka päivittäistä kastelua.

4. Jos rairuohon istutus tuntuu liian työläältä, toinen klassikkopila on teipata työkaverin huoneen ovi tai työpiste eristysteipillä. Esimerkiksi ”Ampuma-alue, pääsy kielletty”, ”Eristetty alue, pääsy kielletty”, ”Hengenvaara” ja ”Varo, miehiä työssä” -teippejä voi tilata Turun teipistä. Useimpien varoitusteippien toimitusaika on muutama päivä ja hinta 20–30 euroa.

5. Pukeudu perjantain kunniaksi esimerkiksi ankaksi tai kummitukseksi ja kerro kaikille, että kyseessä on työpaikan uusi käytäntö, naamiaisperjantai, ja pomo palkitsee parhaan asun. Ankka-asun loihdit esimerkiksi keltaisella pipolla, yöpaidalla ja sukkahousuilla. Halutessasi voit vetää jalkaasi räpylät ja ostaa pilailukaupasta pari euroa maksavan ankkanokan. Kummitusasu syntyy ankka-asua helpommin. Leikkaa valkoiseen lakanaan suu- ja silmäaukot. Olet valmis!

Rosaa ahdistaa ja itkettää nyt vähän kaikki, mutta mitä siitä seuraa? Ennustamme. 

Oi voi. Ensitreffit alttarilla -sarjan jakso, jossa parit palaavat häämatkalta arkeen, on pääosin ihan mukavaa katsottavaa. Tunteikasta Rosa-parkaa kuitenkin itkettää ja ahdistaa ihan kaikki.

Eetun kanssa avioitunut ja Roomassa häämatkaillut Rosa selvittää silmät kyynelissä tarvitsevansa aikalisän kaikesta, vaikka Eetun kanssa meneekin kuulemma kivasti. Rosaa ahdistaa muun muassa kiire, jonka takia hän ei ehdi tavata läheisiään. 

– Ei ehdi nähdä ystäviä, ei perhettä, ja nyt kun tarvis just semmosta tukea ja lohdutusta, että oikeasti joku sanoo, että kaikki järjestyy, Rosa murehtii.

Kiirettä tosiaan pitää: Rosa työskentelee sairaanhoitajana päivystyksessä ja tekee paljon yövuoroja. Lisäksi hän harjoittelee triathlonia kilpailumielessä. Ja niin, hän meni juuri naimisiin tv-ohjelmassa, ja uusi puoliso muuttaa nyt hänen kotiinsa kameraryhmän seuratessa. Jotta liitto onnistuisi, uunituoreelle parisuhteelle pitäisi löytyä aikaa.

Mitäköhän tästä tulee?

Vaihtoehto 1: Rosa on uusi rahka-Petri

Vuosi sitten näytetyllä Ensitreffit alttarilla -kaudella nähtiin sarjan suomalaisen historian pahin epäonnistuminen. Asiantuntijoiden naittamat Mari ja Petri tulivat niin huonosti toimeen keskenään, että he päättivät erota jo kesken kauden.

Ennen eroa tapahtui muutama ikimuistoinen sattumus, jotka ilmensivät Marin ja Petrin erilaisuutta. Ensinnäkin Petri kieltäytyi ostamasta ruokaa katukojusta, koska hänellä oli rahkaa kotona jääkaapissa. Toisekseen Petri halusi säilyttää polkupyöräänsä sisällä Marin asunnossa, mikä oli Marista käsittämätöntä. 

Sporttinen Petri osasi olla joustamaton fitness-elämäntapaansa liittyvissä asioissa, mutta kovin dramaattiselta ihmiseltä hän ei vaikuttanut. Tunteikas Rosa lienee ihmisenä aivan erilainen kuin Petri. Silti Rosan intohimoinen suhtautuminen triathlon-harrastukseen tuo mieleen Petrin.

Rosaa ahdistaa, ettei treenaamiselle ole aikaa.

– Jos näyttää siltä, ettei vaan pysty treenaa ja muuta, ei ota siitä stressiä, niin sitten skippaa sen, kisaa ensi vuonna uudelleen, hän pohdiskelee.

– Ei siitä tule kuin kahden ja puolen sadan tappio. 

Onneksi Rosan asunnossa on sentään parveke, jolla triathlon-pyörää voi säilyttää. 

Vaihtoehto 2: Vastakohdat täydentävät toisiaan

Ei ole mitenkään tavatonta, että pariskunnan osapuolista toinen on temperamentiltaan rauhallisempi ja toinen taas tuntee ja näyttää tunteitaan voimakkaasti. Yhdistelmä saattaa toimia myös Rosan ja Eetun kohdalla.

Jos Rosa selviää yövuoroputken, triathlon-treenin ja tuoreen avioliiton yhdistelmästä ilman burn outia, saattaa avioelämä kääntyä aivan auvoiseksikin. 

Vaihtoehto 3: Rosa on uusi Aliisa

Petrin lisäksi Rosassa saattaa nähdä yhtäläisyyksiä toisenkin viime kauden osallistujan kanssa. Viime kaudella Esan kanssa avioitunut Aliisa koki epämääräisiä epävarmuuden tunteita vähän Rosan tyyliin. 

Aliisan ongelmaksi tosin koitui tunteiden vähyys, Rosalla taas on muutaman minuutin välein vaihtelevia tunteita vaikka muille jakaa.

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia.

Esan ja Aliisan liitto kaatui lopulta siihen, ettei Aliisa halunnut jatkaa yhdessäoloa, sillä hän ei tuntenut tarpeeksi Esaa kohtaan. Suomen sinkuille unelmamies Esan vapautuminen oli ilouutinen, ja nykyään Esalla on kainalossaan unelmiensa nainen

Eiköhän univormupukuiselle, huomenlahjaksi personoituja lauluja lurittelevalle Eetullekin löytyisi tarvittaessa ottajia. Rosan ja Eetun ennuste on kuitenkin toistaiseksi hyvä ahdistuksista huolimatta. 

Vaihtoehto 4: Ensivaikutelma pettää

Tony Dunderfelt lupaili uusimman kauden alkaessa, että tulossa on kaikkien aikojen kausi, jolla jokainen pari tulee menemään melkoista vuoristorataa. Rosa näkyy jo hypänneen vauhdikkaaseen tunteiden vuoristorataan, mutta Tonyn ennustus voi tarkoittaa muutakin.

Ehkä rauhallisesta Eetusta sukeutuukin ensi jaksossa kyyneliä tirsuva draamailija ja Rosa puolestaan löytää täydellisen zen-tilan? Tai ehkä Team Lällyksi Twitterissä ristityt Eetu ja Rosa muuttuvatkin viileän asiallisiksi? Ikinä ei tiedä. 

Heikin tähänastisen muodonmuutoksen perusteella loppukaudelta voi odottaa mitä tahansa. 

Vappu Pimiä muistelee menneitä Instagramissaan. 

Juontaja Vappu Pimiä, 40, julkaisi Instagram-tilillään valokuvan itsestään yli 20 vuoden takaa. Kuvassa juuri 18 vuotta täyttänyt Vappu hymyilee juomalasi kädessään.

– Sanotaan, et nainen on kauneimmillaan 17-vuotiaana.. No, en ehkä ihan allekirjoittais, mut ai niin, tossa mä olinkin just täyttänyt 18, Vappu kirjoittaa kuvan alla.

Kuvatekstin perusteella kuva on otettu 18 vuotta täyttäneen Vapun syntymäpäiväjuhlilla.

Kuvan kommenteissa monet kehuvat Vappua viehättäväksi. Joidenkin mielestä toukokuussa 40 vuotta täyttänyt Vappu näyttää nykyisin nuoremmalta kuin kuvassa. Kommenteissa nuorta Vappua verrataan esimerkiksi Marilyn Monroeen ja Armi Kuuselaan.