Kohta 4, suunnittele viikonloppua, tsek. Kuva: Shutterstock
Kohta 4, suunnittele viikonloppua, tsek. Kuva: Shutterstock

Perjantai-iltapäivällä ei ehkä kannatakaan keskittyä ryntäämään työpaikalta vapaalle valon nopeudella.

Business Insiderin mukaan todelliset menestyjät käyttävät työviikkonsa viimeiset tunnit rutiineihin, jotka auttavat rentoutumaan viikonloppuna ja työskentelemään tehokkaasti taas seuraavalla viikolla.

Näillä vinkeillä saat työviikkosi päätökseen hyvällä mielellä:

1. Huomaa onnistumiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikkein parasta olisi muistella viikon onnistumiset porukalla, mutta jos työkaverisi eivät vielä ole löytäneet sisäistä menestyjäänsä, voit käydä viikkosi parhaat palat läpi yksinäänkin. Onnistumisen ei tarvitse olla maata mullistava keksintö, vaan hyvin hoidettu pienikin tehtävä riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vielä paremman mielen saat, kun muistat kiittää myös työkaveria avusta tai alaista hyvin tehdystä työstä.

2. Tiedä, mitä teet ensi viikolla

Merkitse ylös ja aikatauluta ensi viikon työtehtävät. Tuleva viikko sujuvoituu, ja pääset heti maanantaiaamuna työhön kiinni. Seuraavan viikon tehtäviä ei tarvitse hermoilla viikonloppuna, kun asiat on järjestellyt jo ennen töistä lähtöä.

3. Putsaa pöytä

Järjestä työvälineesi, siirrä turhat meilit ja tietokoneen työpöydällä roikkuvat tiedostot roskiin ja siisti työpisteesi sellaiseen kuntoon, ettei pelkkä sen näkeminen aiheuta ahdistusta maanantaina. Suursiivoukseen ei tarvitse ryhtyä – varsinkin jos sellainen odottaa kotona.

Pikkusiistintä paitsi tekee maanantaiaamusta kivemman ja vähentää tavaroiden hukkumisesta johtuvia minikatastrofeja myös luo mukavaa järjestyksen tunnetta viikon päätteeksi.

4. Suunnittele viikonloppua

Työviikon päättäminen tuntuu entistä paremmalta, jos viikonlopuksi tai jo samaksi illaksi on tiedossa jotakin kivaa. Tekemisen ei tarvitse vaatia erityisiä järjestelyjä, kunhan se on jotain, mitä odotat.

Sohvalla makaaminen kirjan kanssa, ryhmäliikuntatunti tai baarikierros käyvät siis aivan yhtä hyvin.

5. Sano heipat huolella

Tämä ei ehkä yllätä, mutta hyvillä käytöstavoilla on osuutensa menestyksessä. Kaikilla on mukavampaa, kun toivotetaan viikonloput sen sijaan, että vain hiippailtaisiin pois paikalta puolisalaa. Simppeli ”hyvää viikonloppua” ei paljon vaadi.

Rentoa perjantaita!

Lue myös:

Tänään ajoissa kotiin – tunnista työpäivän aikasyöpöt ja vältä ylipitkät päivät

Nainen, näin onnistut urallasi

Hei suorittaja: Perfektionismi on yhtä vaarallista kuin tupakointi tai ylipaino

Sisältö jatkuu mainoksen alla