Suomalaiset kuluttivat 10,4 litraa sataprosenttista alkoholia jokaista yli 15 vuotiasta kohden vuonna  2018 (THL).
Suomalaiset kuluttivat 10,4 litraa sataprosenttista alkoholia jokaista yli 15 vuotiasta kohden vuonna 2018 (THL).

Alkoholismi varjostaa monien perheiden elämää Suomessa. Eveliina Mäntykangas kertoi haastattelussa omista kokemuksistaan. 

Emme saa valita vanhempiamme. Moni joutuu kasvamaan ympäristössä, jossa alkoholi on ongelma. Alkoholistivanhemmalla juominen menee muiden velvollisuuksien ohi, ja lapsen tarpeet jäävät silloin toiseksi.

Tällaisessa perheessä kasvanut voi aikuistuttuaan katsoa lapsuuttaan eri silmin ja miettiä, mitä sellaista sanoisi vanhemmalleen nyt, mitä lapsi ei pystynyt sanomaan.

Matti Nykäsen tytär Eveliina Mäntykangas kertoi haastattelussa Me Naisille, millaista oli olla alkoholisoituneen maailmanmestarin lapsi. Matissa isänä oli kaksi puolta: selvin päin auttavainen ja nöyrä, humalassa äkkipikainen, harhainen ja pelottava.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lapsena Eveliina odotti usein tapaavansa isän, mutta lupaukset osoittautuivat pettymyksiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

− Monta kertaa odotin kotiportaalla, että milloin se isä oikein tulee, ja yleensä se ei koskaan tullut, Eveliina sanoo.

Eveliina Mäntykangas kertoi isänsä olleen vain harvoin selvinpäin. ”Jos en olisi taistelijaluonne, olisin varmasti nyt jossain laitoksessa.”
Eveliina Mäntykangas kertoi isänsä olleen vain harvoin selvinpäin. ”Jos en olisi taistelijaluonne, olisin varmasti nyt jossain laitoksessa.”

On kaksi kysymystä, jotka Eveliina olisi halunnut isälleen esittää: miksi et ollut elämässäni silloin, kun olisin tarvinnut sinua? Ja miksi hakkasit äitiäni?

Kerro kokemuksistasi

Onko sinulla kokemusta lapsuudesta alkoholistiperheessä? Mitä haluaisit sanoa vanhemmallesi nyt aikuisena?

Me Naiset on tekemässä aiheesta juttua, ja haluamme kuulla juuri sinun tarinasi. Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja kerro kokemuksistasi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla