Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Työelämästä ja taloudesta kirjoittava Inc.com-sivusto listasi asioita, jotka kuuluvat tehokkaiden ihmisten arkeen. Jos haluat edetä urallasi tai saada aikaan asioita, noudata seuraavia ohjeita.

1. Visualisoi menestyksesi

Mitä haluat saavuttaa elämässäsi? Visualisoi unelmasi ja matka määränpäähän. Tehokkaat ihmiset pitävät päämääränsä mielessä jatkuvasti.

2. Keskity yhteen asiaan kerrallaan

Älä pallottele liian monella asialla. Päätä päivittäin, mihin keskityt juuri tänään. Selvitä vanhat ongelmat uusien alta, ja määritä itsellesi, mikä asioistasi on tärkein. Aseta aikarajat ja pidä niistä kiinni.

3. Ole aktiivinen

Älä jumahda paikoillesi, vaan käytä luppoaika kävelyllä, ulkoilmassa tai liikkeellä. Liikunta auttaa tyhjentämään mielen ja parantaa luovuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Sano välillä ei

Tehokkaat tyypit tietävät, etteivät voi hoitaa kaikkea. Jos et ole varma, että suoriudut tehtävästä, älä ota sitä vastaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Arvosta aikaa

Käytä aikasi harkiten, äläkä anna esimerkiksi työpaikalla häiriötekijöiden horjuttaa keskittymiskykyäsi ja venyttää työntekoasi.

6. Pyydä apua

Jos tarvitset apua, pyydä sitä. Joskus ongelman ratkaisemiseen tarvitaan vain tuore näkemys tai uusi mielipide, ja voit voittaa aikaa avaamalla suusi.

7. Kuuntele

Vältyt väärinkäsityksiltä, jos opettelet kuuntelemaan. Kuuntele yhtä paljon kuin puhut.

8. Ole kiitollinen, älä omahyväinen

Kun olet kiitollinen ja tyytyväinen, saat mutkattomammin asioita aikaan elämässäsi. Yritä olla kiitollinen edes kerran päivässä, mutta älä sorru omahyväisyyteen.

Lue myös:

Yhtä häslinkiä? Näin saat työpäivästä tehokkaan

Helli selkää työpäivän keskellä – kolme helppoa ja tehokasta liikettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla