Parasite-elokuvan tarinasta on tekeillä myös sarja HBO:lle.

Kimin perhe elää köyhyydessä. Perhe asuu kellariläävässä, jonka ikkunoihin ohikulkevat juopot pissivät. Koko perhe on työtön. Välillä heille heruu hanttihommia, kuten pitsalaatikoiden taittelua.

Perhe saa tilaisuutensa, kun perheen pojan Ki-woon (Choi Woo-Shik) ystävä ehdottaa, että hän tekeytyisi yliopisto-opiskelijaksi ja tarjoutuisi rikkaan Parkin perheen teini-ikäisen tyttären Da-hyen (Jung Ji-so) kotiopettajaksi.

Pian Ki-woon lisäksi myös hänen sisarensa Ki-jeong (Park So-dam) ja vanhempansa (Cho Yeo-jeong ja Song Kang-ho) loisivat Parkin perheen kustannuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eteläkorealainen ohjaaja Bong Joon-ho muistetaan vuonna 2013 ensi-iltansa saaneesta scifi-toimintaelokuvastaan Snowpiercer. Nyt ensi-iltansa saava Parasite (suom. loinen) on musta komedia, jonka väkivalta on yhtä raakaa kuin Snowpiercerin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parasiten ilmeisin esikuva on itävaltalaisen Michael Haneken psykologinen jännäri Funny Games, jossa kaksi nuorukaista pitää perhettä vankina sen omassa loma-asunnossa. Leffa tuo mieleen myös vuosi sitten ilmestyneen Jordan Peelen kauhuelokuvan Us, jossa perheen asuntoon tunkeutuvat heidän kaksoisolentonsa.

Parasite sai viime vuonna ensimmäisenä korealaisena elokuvana Kultaisen palmun.

Bong Joon-ho ottaa kaiken ilon irti köyhien ja rikkaiden maailmojen törmäyksestä. Parkin perheen äidin vaatehuone on isompi kuin Kimin perheen koko asunto. Rikkaat ovat helposti höynäytettävissä, köyhät taas osoittavat juonimisellaan olevansa neroja. Rikkaat suhtautuvat köyhiin niin alentuvasti, että ovat jopa sitä mieltä, että köyhät haisevat.

Ohjaaja rohkenee irvailla yhdessä kohtauksessa myös Pohjois-Korean johtajalle Kim Jong-unille. Yksi elokuvan henkilöistä matkii Pohjois-Korean uutistenlukijoiden paatosta, ja muut ovat tukehtua nauruun.

Parasiten viisto huumori osuu maaliin, mutta elokuva on 132-minuuttisena ylipitkä. Erityisesti lopun pitkän välienselvittelyn aikana katsojan mielenkiinto alkaa hiipua. 

Parasite sai viime vuonna ensimmäisenä korealaisena elokuvana Kultaisen palmun eli Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon. Elokuvasta on tekeillä tv-sarja HBO:lle. Elokuvan tuottavat Bong Joon-ho ja The Big Short -elokuvan takana ollut ohjaaja Adam McKay.

Parasite ****

Ensi-ilta 31.1.

Jounip

Muut pidättävät naurua? Tasan yksi nauroi, neljä oli kädet ylhäällä heidän vankinaan. Oliko niin ylipitkä ettet jaksanut katsoa?

Vierailija

Myös Joukkovainon aloittaja haluaa hyötyä kohteidensa elämän tuhoamisesta

Price: $4.95
A secret underground lurks throughout society, a sophisticated network of secret ‘policing’ units that are cropping up in every community. It is made up of people from all walks of life who are operating as a fascist secret police force against all freedom-loving citizens of the western world. They pretend to be serving a good cause, but they are creating terror in our neighborhoods and destroying lives, one person at a time. This secret network is not only used for targeting individuals with systematic harassment, but those within it are often involved in sexual exploitation, blackmail, satanism, and mind-control.

Gang-Stalking and Mind-Control takes an inside look at the sinister side of this growing epidemic

Sisältö jatkuu mainoksen alla