Me Naiset
|
Marjut Laukia
Ikä ei ole suinkaan vähentänyt Edinan (Jennifer Saunders) ja Patsyn (Joanna Lumley) toilailuja. Kuva: Twentieth Century Fox
Ikä ei ole suinkaan vähentänyt Edinan (Jennifer Saunders) ja Patsyn (Joanna Lumley) toilailuja. Kuva: Twentieth Century Fox

Puolitoistatuntinen Todella upeeta -elokuva hemmottelee kulttisarjan faneja.

Miehiset kohellusleffat ovat elokuvateattereiden ja kotikatsomoiden normisettiä, ja kuusikymppisten naishahmojen ympärille rakentuva Todella upeeta -elokuva tarjoaa niille oivaa vaihtelua. Samannimiseen kulttisarjaan (Absolutely Fabulous) perustuvan elokuvan huumori on yhtä räävitöntä, ja genrelle uskollisesti tarinankerrontakin polkee välillä kaiken sähläyksen vuoksi paikoillaan.

Elokuvan juoni lienee ollut tekijöille lähinnä pakollinen elementti, vaikka huippumalli Kate Mossin (jota näyttelee itse Kate Moss) traaginen katoaminen Thames- jokeen on sinänsä viihdyttävä ajatus. Ikääntyvä PR-guru Edina Monsoon (elokuvan myös käsikirjoittanut Jennifer Saunders) kärvistelee asiakkaiden puutteessa ja tulee niistä taistellessaan työntäneeksi legendaarisen mallin jokeen. Hän pakenee ystävänsä Patsy Stonen (Joanna Lumley) kanssa tapahtumia Etelä-Ranskaan.

Kaikki isoimmat paukut onkin lastattu leffan näyttävyyteen, jota leffassa riittää muun muassa lukuisten (britti)julkkisten cameoroolien muodossa, sekä tietenkin siihen tärkeimpään eli tosifaneille suunnattuun komiikkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päähenkilöiden karisma täyttää mainiosti valkokankaan, mutta huumoripuolen toimivuus riippuu tietenkin katsojasta. Sitä voi miettiä esimerkiksi siitä näkökulmasta, naurattavatko vanhenemisesta veistellyt lantionpohjavitsit vai tuleeko niistä ennemminkin paha mieli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso traileri:

Todella upeeta -elokuva

***

Ensi-ilta 17.8.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla