Ensi-iltaleffassa The Peanut Butter Falcon on luvassa suuria tunteita ja kulkuriromantiikkaa.

22-vuotiaalla nuorukaisella Zakilla (loistava Zack Gottsagen) on Downin oireyhtymä. Zakin perhe on hylännyt hänet, ja koska hänelle ei ole löytynyt hoitopaikkaa vammaisten hoitokodista, hänet on sijoitettu vanhainkotiin.

Zak onnistuu karkaamaan laitoksesta ja lyöttäytyy pakomatkallaan nuoren varkaan Tylerin (Shia LaBeouf) seuraan. Zakin ja Tylerin jälkiä vainuaa laitoksen työntekijä Eleanor (Dakota Johnson), joka on saanut tehtäväkseen etsiä Zakin ja toimittaa tämän takaisin kalterien taakse.

Tyler Nilsonin ja Michael Schwartzin esikoisenaan ohjaamaa voimaannuttavaa draamaa The Peanut Butter Falcon on jo ehditty verrata Barry Levinsonin vuonna 1988 ensi-iltansa saaneeseen draamaan Sademies.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sademiehessä Tom Cruisen näyttelemä juppi lähtee tien päälle autistisen veljensä (Dustin Hoffman) kanssa. Vertaus ei kerro niinkään siitä, että nämä kaksi elokuvaa muistuttaisivat toisiaan, vaan siitä, että ihmisen vammaisuus tai muu kehityshäiriö on yhä elokuvassa tabu, johon ei haluta tarttua. Ei siis ihme, että silloin harvoin kun aiheesta tehdään elokuva, sitä verrataan ensimmäisenä samaa teemaa käsittelevään elokuvaan, vaikkei leffoilla ei olisi mitään muuta yhteistä kuin teema ja vaikka ne olisivat tyylillisesti aivan erilaisia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

The Peanut Butter Falcon -elokuvan tyylillinen esikuva ei ole Sademies, vaan kirjailija Mark Twainin nuortenromaani Huckleberry Finnin seikkailut, joka ilmestyi vuonna 1884.

Luvassa on kulkuriromantiikkaa ja sydäntä särkevän suuria tunteita.

Tylerin hahmo on paljosta velkaa kulkuri Huckleberrylle, joka matkusti Mississippi-joella ja tapasi matkansa varrella toinen toistaan erikoisempia persoonia. Myös Zak ja Tyler kohtaavat reissullaan eksentrisiä hahmoja, kuten showpainija Salt Water Redneckin (Thomas Haden Church), jonka oppiin Zak haaveilee pääsevänsä.

The Peanut Butter Falcon *** ½

Ensi-ilta 14.2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla