Luvassa on huikea kirjasyksy, jonka aikana lukija pääsee moneen kertaan miehen pään sisään.

Mikä yhdistää tämän syksyn (toistaiseksi) mielenkiintoisimpia uutuuskirjoja?

Ne ovat miesten tekemiä, mutta kirjailijasukupolvi on selvästikin vaihtunut, sillä nämä kirjailijat eivät pelkää kirjoittaa tunteista ja ihmissuhteista. Ja tekevät sen huikeasti.

Ainakin nämä viisi kirjaa kannattaa pistää lukulistalle: 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Karl-Ove Knausgård: Taisteluni 4

Norjalaisen kulttikirjailijan muistelmissa on edetty neljänteen osaan eikä nelikymppisen kirjailijan tarinoissa näy ehtymisen merkkejä. Jos olet ikinä miettinyt mitä liikkuu 16-18-vuotiaan nuoren miehen päässä, niin tämän jälkeen et mieti. Eipä paljon muuta kuin seksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue kirjailijan haastattelu: Karl Ove Knausgård: "Olen sentään parempi isä kuin omani oli"

Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia

Huikea esikoiskirja juuriltaan reväistystä perheestä ja rakkauden etsimisestä. Homobaarista jatkoille lähtenyt puhuva kissa on ehkä hulvattomin hahmo kotimaisessa kirjallisuudessa pitkään aikaan.

Lue kirja-arvostelu: Älä jätä tätä kirjaa lukematta!

Antti Holma: Järjestäjä

Näyttelijänä tunnetun tekijän räävitön ja fiksu esikoinen, josta ei vauhtia puutu. Päähenkilö Tarmon mukana lukija pääsee kurkistamaan kirjastotätien maailmaan sekä teatterin kulisseihin, missä kytee epätoivoinen rakkaustarina homon ja heteron välilla.

Juha Itkonen: Ajo

Arvostetun kirjailijan romaani sukupolvien yli ulottuvasta surusta, mutta ennen kaikkea siinä maalataan kaksi väkevää rakkaustarinaa. Itkonen on taiturimainen kuvatessaan ihmissuhteiden kipukohtia ja vaikkapa vanhemmuuteen liittyviä hankalia tunteita. 

Juha Itkosen haastattelu: "En ole niin kunnollinen kuin miltä näytän"

Olli Jalonen: Miehiä ja ihmisiä

Kehutussa 1970-luvulle sijoittuvassa romaanissa nuori mies hankkii ensikokemuksensa työelämästä, naisista ja alkoholista.

Tänään 8.9. vietetään kansainvälistä lukutaitopäivää. Me Naisten kaikki kirja-arviot löydät täältä.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla