Rikoskomedia Gringo ei onnistu vakuuttamaan, vaikka mallia on otettu Coenin veljeksiltä.

Nigerialainen Harold Soyinka (David Oyelowo) työskentelee ystävänsä Richard Ruskin (Joel Edgerton) johtamassa lääkeyhtiössä. Harold saa vihiä, että Richard on aikeissa fuusioida firman ja antaa kaverilleen kenkää. Harold keksii lavastaa oman sieppauksensa työmatkalla Meksikossa.

Nash Edgerton on tehnyt aiemmin uraa stuntnäyttelijänä. Hän lienee päässyt veljensä Joel Edgertonin suhteilla ohjaamaan Amazon-studiolle rikoskomedian, jossa on varsin nimekäs näyttelijäkaarti. Gringossa mukana ovat myös Charlize Theron, Amanda Seyfried ja Thandie Newton.

Lattea leffa saa toivomaan, että ohjaaja olisi pitäytynyt stunttempuissa. Gringo nojaa vinksahtaneisiin henkilöhahmoihin ja tärähtäneisiin juonenkäänteisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ilmeisimpiä esikuvia ovat Coenin veljesten elokuvat, kuten Fargo. Hahmogalleriaan kuuluvat esimerkiksi The Beatles -yhtyettä fanaattisesti diggaileva meksikolainen huumepomo, Theronin näyttelemä laskelmoiva vamppi sekä ex-palkkamurhaaja, josta on sukeutunut katastrofialueilla puuhaavaa avustustyöntekijä. Hauskoja hahmoja paperilla, mutta ohjaaja ei ole saanut niitä heräämään eloon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juoni tarjoilee yhä uusia yllättäviä mutkia matkaan, mutta ei osu nauruhermoon.

Gringo **

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla