Kuvat
Sanoma-arkisto
Televisiosarja Lostin naishahmoilla oli aina sileät kainalot ja sääret, vaikka he olivat jumissa saarella kuukausia.
Televisiosarja Lostin naishahmoilla oli aina sileät kainalot ja sääret, vaikka he olivat jumissa saarella kuukausia.

Kuinka monta näistä elokuvien ja tv-sarjojen kummallisista piirteistä tunnistat? 

Mikä yhdistää lähes kaikkia elokuvia ja televisiosarjoja tyylilajista riippumatta?

No se, että niissä toistuvat samat, kummalliset asiat, joita ei ikinä tapahdu tosielämässä. 

Reddit-sivuston käyttäjät ovat listanneet asioita, joita nähdään jatkuvasti elokuvissa tai televisiosarjoissa, mutta oikeassa elämässä ei lähes koskaan. Poimimme tähän juttuun parhaita paloja. Monet listatuista asioista ovat toki tarpeellisia elokuvan tai sarjan juonen kulun tai toimivuuden kannalta, mutta niiden bongailu on joka tapauksessa hauskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jokainen telkkaria tai elokuvia katsonut tunnistanee ainakin nämä kummallisuudet: 

 1. Kukaan ei koskaan aivasta tai yski kesken puhumisen. 
 2. Jos joku yskii, hän todennäköisesti sairastuu tai kuolee elokuvan aikana. 
 3. Parkkipaikka löytyy leffoissa ja telkkarissa aina suoraan sen rakennuksen edestä, johon hahmo on matkalla. Missä ovat täydet parkkipaikat tai pysäköinninkieltomerkit?
 4. Seksikohtauksissa nainen ja mies saavat aina orgasmin samaan aikaan. 
 5. Jos elokuvan hahmo saa kovan iskun päähänsä ja menettää tajuntansa, hän on herätessään heti täysin kunnossa ja lähtee liikkeelle. Ei aivotärähdyksiä, ei aivovaurioita.
 6. Perheen äiti valmistaa valtavan aamiaisen: on pekonia, pannukakkuja, munia ja tuoreita, pilkottuja hedelmiä. Lapset ja aviomies kiiruhtavat keittiöön, nappaavat palan paahtoleipää ja juoksevat ulos ovesta huikaten ”sori, en ehdi syödä, on kiire”. Ne äitiparat! 
 7. Telkkarisarjojen teini-ikäiset pojat ovat superlihaksikkaita, eikä kenelläkään ole finnin finniä. Tämä johtuu tietysti siitä, että lukiolaisia näyttelevät yleensä parikymppiset. 
 8. ”Ei ole aikaa selittää, nyt pitää mennä!” Leffoissa ja sarjoissa toistetaan tätä yhtenään. Oikeasti olisi huomattavasti viisaampaa selittää toiselle, mistä on kyse. ”Joku jahtaa meitä” tai ”Pommi räjähtää kohta, juostaan” – ei sen sanomiseen niin kauaa mene.  
 9. Joku menee baaritiskille ja pyytää oluen/viskin/juoman. Baarimikko antaa sen kysymättä, millainen olut/viski/juoma saisi olla.
 10. Naiset heräävät meikit naamalla ja hiukset sileinä. Missä ovat tuhriintuneet ripsivärit ja pystyssä sojottavat takkutukat?
 11. Joku hyppää taksiin ja huutaa: ”Seuraa tuota autoa!” Taksikuski tottelee mukisematta.
 12. Toimintakohtauksissa ammutaan aseilla sisätiloissa ilman kuulosuojaimia, eikä kukaan välitä kovasta äänestä. Tosielämässä kaikkien korvissa soisi. 
 13. Mies suutelee puhuvaa naista kesken lauseen, jotta saisi tämän hiljaiseksi. Telkkarissa moinen johtaa kiihkeään pussailutuokioon, tosielämässä se olisi todennäköisesti parhaassakin tilanteessa epäkohteliasta. 
 14. Joku kävelee kotiin ruokakaupasta kantaen paperikassia, josta pilkistää patonki ja yrttipuska. Jos kassi hajoaa kesken matkan, sieltä vierii ulos irtonaisia appelsiineja tai omenoita.
 15. ”Tavataan siellä keskiyöllä.” Elokuvissa ystävät tapaavat aina yöllä oudossa paikassa. Kaikki tulevat paikalle, vaikka kutsuja ei koskaan selitä etukäteen, mistä on kyse. Oikeassa elämässä on ihan tarpeeksi vaikeaa sopia normaaleja treffejä ystävien kesken. Kukaan ei todellakaan saapuisi hylätylle satama-alueelle keskellä yötä ilman hyvää selitystä. 
 16. Kenelläkään ei ole tarvetta käydä vessassa tai siistiytyä seksin jälkeen. Jos joku nousee sängystä seksin päätteeksi, hänellä on aina alushousut jalassa.
 17. Hakkerointi tarkoittaa näppäimistön näpyttelyä tosi nopeasti.
 18. Kun ollaan viidakossa tai haaksirikkoutuneena, miehet kasvattavat heti muhkean parran. Naisilla ihokarvat eivät kasva ollenkaan.
 19. Autoja ei koskaan tarvitse tankata. Niistä loppuu bensa vain takaa-ajotilanteissa.
 20. Ihastunut mies alkaa seurata naista. Kun asia paljastuu, nainen pitää stalkkaamista romanttisena. Ainakin silloin, kun stalkkaaja on komea. 
 21. Kun joku muuttaa uuteen kaupunkiin, hän tutustuu saman tien naapureihinsa ja saa heti uusia sydänystäviä.
 22. Ihmiset juttelevat baarissa normaalilla äänenvoimakkuudella, vaikka musiikki soi täysillä. Kukaan ei joudu huutamaan toisen korvaan tai kysymään, että ”mitä sä sanoit”.
 23. Humalassa oleva saa päänsä selväksi viidessä minuutissa, koska hän juo kupin mustaa kahvia tai työntää päänsä kylmään veteen. 
 24. Ensimmäinen merkki synnytyksestä on telkkarissa ja elokuvissa aina se, että lapsivedet menevät. Tämän jälkeen lapsi syntyy tunnin sisällä. Tosielämässä lapsivesi voi mennä missä vaiheessa synnytystä tahansa, ja synnytys saattaa käynnistyä vasta tunteja lapsivedenmenon jälkeen. 
 25. Kukaan ei hyvästele puhelinkeskustelun lopuksi, vaan hahmot lyövät aina luurin toisensa korvaan. Tosielämässä moinen olisi aika epäkohteliasta. 
 26. Joku kääntää television päälle, ja uutisissa aletaan juuri samalla sekunnilla kertoa tärkeästä asiasta, joka liittyy jotenkin hahmon elämään.
 27. Elokuva- ja telkkarisarjahahmojen koti on lähes aina siisti. Ei vaatekasoja, ei likaisia astioita, ei pyykkejä roikkumassa joka puolella.
 28. Aina kun puhelin soi, päähenkilö saa tärkeitä uutisia. Tosielämässä puhelin soi useimmiten siksi, että puhelinmyyjä soittaa.

Mitä muita elokuvien ja tv-sarjojen epäuskottavia kliseitä olet huomannut? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Samoin itse olen kerran taksin pyytänyt seuraamaan edessä ajavaa autoa. Olimme menossa hääjuhlapaikalle kirkosta ja en muistanut hääpaikan osoitetta. Taksikuski nauroi kyllä tilanteelle.

byyyt123

pyyheliinalinko kirjoitti:
TV-sarjojen kummallisuuksia:

1) Ovet potkitaan sisälle, vaikka normaalielämässä ovet aukeavat ulos päin, joten ovien potkiminen niiden avaamiseksi on sekä työlästä että älyttömän typerää.

2) Ovia, joista tullaan sisälle, ei koskaan suljeta, mutta silti hetken kuluttua, kun samasta ovesta jälleen kuljetaan, ovi pitää taas avata.

1,,ovet aukeavat monessakin maassa sisäänpäin.

esim,,,Ruotsissa vanhemmissa taloissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla