Sannin neljäs albumi Trippi tarjoilee arkisia parisuhdemyrskyjä.
Sannin neljäs albumi Trippi tarjoilee arkisia parisuhdemyrskyjä.

Trippi ei ole mikään kevyt kesälevy.

Sannin neljännen albumin nimi on yliampuva, sillä minkäänlaiselle ”tripille” se ei kuulijaansa vie – sen verran sisäsiististi ja porvarillisen turvallisesti Sanni arkiset parisuhde- ja tunnemyrskynsä tälläkin kertaa tarjoilee.

Luulisin, että levyn pituuden (15 kappaletta) ohella nimi viittaa kuitenkin juuri tähän; parisuhteen ja paradoksaalisesti parisuhteen synnyttämän yksinäisyyden tunteen syväluotaamisen – tai ainakin sellaisen yrittämiseen.

Sanni onnistuu olemaan yliyrittämättä. Hänen klanginsa on toteava, kuin vain ihmisellä, joka on suorittanut aihepiiristä useita empiirisiä, omakohtaista tutkimuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On aihetta kepeästi lähestyvä Jengi nukkuu igluissaki, seksin tai sen mahdollisuuden kautta läheisyyden dilemmoja tarkastelevat Frendizone, Pommi (pampampam) ja jo vuosi sitten julkaistu hittisingle Pornoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä toteavuudesta johtuen albumin sävy on yllättävänkin melankolinen – kuin hyvien ja aurinkoisten hetkien yllä lipuisivat alati vaanivat tummat pilvet. Vaikutelma korostuu eron uhkaa luotaavissa Kaunis koti ja Sit ku mä oon vapaa -kappaleissa.

Näiden ahdistavuudesta on luontevaa siirtyä suoraan pimeyden ytimeen, Masis-kappaleeseen, jonka nimi kertoo olennaisen.

Trippi ei ole mikään kevyt kesälevy.

Ehkä Sanni tietää, että hänen käsittelemänsä teemat kärjistyvät kriiseiksi usein juuri niinä muutamana vuoden aurinkoisimpana viikkona, kun työ- ja kouluarjen turvalliset rakenteet väistyvät, ja pitäisi pystyä olemaan lähimmäisilleen aamusta iltaan samaan aikaan kaikkea ja kaikkialla. 

Sanni: Trippi (Warner)

Sisältö jatkuu mainoksen alla