Angelina Jolie palaa kostoa hautovan Pahattaren rooliin fantasiaelokuvan jatko-osassa Maleficent 2 – Pahan valtiatar.

Vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Disneyn fantasiaelokuva Maleficent – Pahatar kertoi klassikkosadun prinsessa Ruususen (Elle Fanning) tarinan pahan haltiattaren Pahattaren (Angelina Jolie) näkökulmasta. Elokuva paljasti, että Pahatar kirosi Auroran vaipumaan ikiuneen, koska prinsessan isä, kuningas Stefanus (Sharlto Copley), oli heilastellut Pahattaren kanssa ja jättänyt sitten hänet kuin nallin kalliolle. 

Nyt saadaan elokuvateattereihin leffan jatko-osa Maleficent 2 – Pahan valtiatar.

Ohjaaja on vaihtunut Robert Strombergistä Joachim Rønningiksi. Aurora on varttunut aikuiseksi ja on menossa naimisiin prinssi Phillipin (Harris Dickinson) kanssa, mutta sen enempää Pahatar kuin Phillipin äiti, kuningatar Ingrith (Michelle Pfeiffer), eivät voi hyväksyä nuorten liittoa, vaikka se yhdistäisi viimein kaksi vihollisvaltakuntaa, Ulsteadin ja Moorsin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maleficent – Pahatar oli pettymys Prinsessa Ruususen ystäville. Sadun viehätys oli nimenomaan siinä, että Pahatar oli niin läpeensä paha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Angelina Jolien olisi hänen aiempien elokuviensa perusteella luullut olevan juuri oikea valinta ilmentämään hyytävää pahuutta. Jolien roolisuoritus oli kuitenkin täysin flegmaattinen ja ponneton, niin myös jatko-osassa.

Katsojan mielessä kummittelee yhä toinen klassikkosadun muunnelma, nimittäin vuonna 2012 ilmestynyt Lumikki ja metsästäjä, jossa Charlize Theron teki kylmäävän hyvän roolisuorituksen Lumikin pahana äitipuolena Ravennana. Michelle Pfeiffer ei vakuuta Jolieta enempää pahojaan juonivana kuningatar Ingrithinä.

Elokuvan maailmassa ei ole taikaa. Erikoisefektejä hyödynnetään niin paljon, että tuloksena on pelkkää puuroa. Pahattaren kotia eli Moorsin valtakuntaa asuttavat keijut ja peikot ovat mielikuvituksettomuudessaan kuin työhönsä leipääntyneen lvi-insinöörin luomuksia. Hahmoja on kopioitu surutta muista elokuvista. Ensimmäisenä tulevat mieleen Guardians Of The Galaxy -elokuvista tuttu Groot ja Arthur ja minimoit -elokuvan minimoit.

Ainut, mistä kumpaakin elokuvaa voi kiitellä, on Ellen Mirojnickin lumoava puvustus.

Maleficent 2 – Pahan valtiatar **

Ensi-ilta 16.10.

Sisältö jatkuu mainoksen alla