Elokuvateattereihin on päästetty ongelmallinen teos. Rattiraivo ei nimittäin edes yritä selittää Russell Crown esittämän hahmon raakoja tekoja.

ENSI-ILTA: Oscar-voittaja Russel Crowe esittää omituisesti Rattiraivoksi nimetyn (alkup. Unhinged, eli mieleltään sairas tai epävakaa) elokuvan pääosaa, miestä, joka tekee heti elokuvan alussa karmean verityön.

The Maniksi nimetty hahmo ei ole mukava mies. Hahmo on täysi nilkki. Se käy pian selväksi poikaansa Kyleä (Gabriel Bateman) kouluun vievälle Rachelille (Karen Pistorius). Rachel kehtaa töötätä aggressiivisesti vihreissä valoissa autollaan seisovalle miehelle, eikä suostu edes pyytämään huonoa käytöstään anteeksi.

The Man ei tällaista ala-arvoista käytöstä hyvällä katso, joten alkaa brutaali ja verinen kissa ja hiiri -leikki, jossa Rachelin jokaisen läheisen henki on vaarassa. The Man on kyllästynyt päähän potkimiseen, vaikka elokuva kylläkin vihjaa, että hän on nimenomaan se tämän maailman muita alistava päähänpotkija ja koulukiusaaja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkäänlaista varsinaista motiivia Crowen hahmon käytökselle ei koskaan anneta, vaan kaikki tuntuu toimivan kuin Eli Rothin väkivaltafantasioissa eli ”ihan vaan koska näin voi tehdä”. Verinen elokuva ei edes yritä selittää, miksi Crowen hahmo on väkivaltainen. The Manilla tuntuu vain naksahtaneen päässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rattiraivon väkivalta yllättää brutaalilla voimallaan. Se on äärimmäisen vihaista ja veristä, ja se myös kohdistuu sekä lapsiin että naisiin. Tympeä elokuva, jota ei todellakaan voi herkimmille katsojille suositella.

Kömpelösti tehty Rattiraivo toimii kuitenkin yllättävän tehokkaana takaa-ajotrillerinä ja kauhuelokuvana. Crowe istuu täydellisesti rooliinsa epävakaana, kaikkia vihaavana miehenä. Ohjaaja Derrick Borte on onnistunut luomaan piinaavan elokuvakokemuksen hyvin kyseenalaisesta aiheesta.

Rattiraivo

**

ENSI-ILTA 31.7. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla