Once Upon A Time... In Hollywood -elokuvassa nähdään ohjaaja Quentin Tarantinolle tyypilliseen tapaan koko joukko herkullisia sivuhahmoja. Huom! Arvio sisältää juonipaljastuksen. 

Elokuun 8. päivänä vuonna 1969 Charles Mansonin johtaman kultin jäsenet tappoivat ohjaaja Roman Polanskin näyttelijävaimon Sharon Taten (Margot Robbie) ja tämän neljä ystävää.

Quentin Tarantinon raivoisan hauska komedia Once Upon A Time... In Hollywood kertoo tosielämän tragediasta – ja tarjoaa sille vaihtoehtoisen loppuratkaisun. Päähenkilöinä koheltaa kaksi fiktiivistä hahmoa: näyttelijä Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ja hänen sijaisnäyttelijänsä ja paras ystävänsä Cliff Booth (Brad Pitt).

Tarantino on keksinyt keinon päästä tekemään useita lajityyppejä yhdessä elokuvassa. Kehyskertomuksen sisään on ympätty pitkiä kohtauksia Rick Daltonin tekemistä tv-sarjoista, elokuvista ja mainoksista. Ohjaaja tuntuu nauttivan erityisesti tarkoituksellisesti kökön länkkärisarjan kehittelystä. DiCaprio pääsee revittelemään sarjan pahiksena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuvassa nähdään ohjaajalle tyypilliseen tapaan koko joukko herkullisia sivuhahmoja. Parhaiten mieleen jää Lancer-tv-sarjassa Daltonin kanssa näyttelevä kahdeksanvuotias feministinalku Trudi Fraser (Julia Butters).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Dalton huolehtii kovasti siitä, että Fraserin on turvallista työskennellä vauhdikkaan sarjan kuvauksissa. Kohtauksella Tarantino viitannee #metoo-liikkeeseen ja erityisesti ohjaamansa Kill Bill -elokuvan kuvauksissa tapahtuneeseen kolariin, jossa Uma Thurman loukkasi itsensä vakavasti.

Soundtrack on ollut aina tärkeä osa Tarantinon elokuvia. Tällä kertaa kuullaan 1960-luvun hittimaakareita, kuten Rollareita ja Deep Purplea. Aikakauden hitit on kaluttu melkein puhki nostalgiaradioasemien soittolistoilla. Ohjaaja on tiedostanut tämän eikä tyydykään toistamaan vain ajan tunnetuimpia säveliä, vaan päähenkilöiden autojen radioissa soivat myös mainokset tai niiden parodiat. 

Once Upon A Time... In Hollywood, ensi-ilta 16.8. ****

Juttua muokattu 19.8. klo 20.33: Jutun otsikkoa muokattu ja lisätty ingressiin sisältövaroitus. 

Katso elokuvan traileri tästä: 

Vierailija

Vaihtakaa otsikko, vaihtoehtoinen loppu on kaikki mihin elokuva kiteytyy. Osa kokemuksesta olisi mennyt jos artikkelin olisi nähnyt ennen elokuvaa.

Vierailija

Joo nyt nopeasti otsikko vaihtoon. Onneksi ehdin leffan käydä aiemmin päivällä katsomassa. Tarantino itse on myös toivonut, että arvosteluissa tai muissa jutuissa ei paljastettaisi elokuvan juonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla