Verinen ja hauska Ready or Not poikkeaa kauhukomedioiden kaavamaisesta tarjonnasta.

Häät ovat aina monella tapaa jännä paikka. Uudet sukulaiset saattavat hieman pelottaa. Entä sitten kaikki järjestelyt, ja miten se vihkiminenkin menee? Puhumattakaan hääyöstä. Minkälaiset paineet mahtavat orpotytöllä olla, kun hän rakastuu törkyrikkaan suvun vesaan?

Grace (Samara Weaving) ja Daniel (Adam Brody) ovat menossa naimisiin. Daniel kuuluu seurapeleillä rikkautensa tahkonneeseen Le Domas’n erittäin omituiseen sukuun. Daniel ei ole kuitenkaan ollut tekemisissä sekopäisen perheensä kanssa pitkään aikaan – ja sille on hyvä syy.

Hääpäivän perinteisiin kuuluu, että sukuun naitettu uusi jäsen vihitään pelin kautta. Peli valitaan mystisen laatikon arpoman kortin avulla. Kaikki leikit eivät ole kuitenkaan pelkkää naurua ja huvinpitoa, vaan yksi korteista käynnistää kohtalokkaan pelin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuurupiilo on oikeasti murhaleikki, jossa suvun jäsenet jahtaavat tappavin asein piilosilla olevaa morsmaikkua tai sulhasta. Tietenkin Grace saa kuurupiilokortin, joten hääyö saa hieman erilaisen luonteen, kun morsiamen kimpussa on koko perhe.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan näyttelijät ovat erinomaisia. Erityisesti Weaving vie show’n erinomaisella näyttelijäsuorituksellaan. Hänen isot, autonvaloihin eksyneen peuran silmänsä ovat kuin luodut kauhuelokuvia varten. Milloin ammollaan olevat silmät kuvastavat kauhua tai tuskaa, milloin vihaa ja pelkoa. Todella monivivahteinen rooli nuorelta näyttelijältä. Hän on kauhun uusi supertähti.

Tietenkin Grace saa kuurupiilokortin.

Ikävä kyllä elokuvassa on isoja ongelmia. Epäilykset voidaan heittää Disneyn harteille, vaikka Ready or Not Foxin elokuva onkin. Disney nimittäin osti Foxin, ja kaikki jo tuotannossa olleet elokuvat käytännössä vain heitettiin eteenpäin. Ready or Not taisi päätyä fuusion uhriksi.

Elokuva alkaa erinomaisesti; se on hauska ja jännittävä. Puolivälin tienoilla tapahtuu kuitenkin niin monia juonellisia ja leikkauksellisia virheitä, ettei niitä voi tarkkaavainen katsoja antaa anteeksi.

Sääli, sillä Ready or Not on todella pirteä poikkeus kaavamaisista kauhurainoista. Siinä on mahtava naispäänäyttelijä, leffa on kuvattu komeasti, sen huumori on pikimustaa, tarina on kiinnostava ja verimässäilykin on paikoittain todella ilkeää, mutta elokuva vain lässähtää kesken kaiken. Ei voi mitään.

Ready or Not ***

Ensi-ilta 23.8.

Katso elokuvan traileri:

Sisältö jatkuu mainoksen alla