Maailman tunnetuimmat elokuva-alan palkinnot jaettiin Oscar-gaalassa viime yönä. Kokosimme yhteen asut, hetket ja voittajat, joista Oscarit vuosimallia 2020 muistetaan.

1. Bradin onni

Brad Pitt, 56, sai uransa ensimmäisen Oscar-palkinnon näyttelijänä parhaasta miessivuosasta elokuvassa Once Upon a Time in Hollywood. ”Tämä on uskomatonta”, liikuttunut Brad totesi lavalla. 

2. Joaquinin liikutus

Parhaasta miespääosasta palkittu Joaquin Phoenix liikuttui, kun hän muisteli nuorena kuollutta River-veljeään. Joaquinin palkinto tuli hänelle Joker-elokuvasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Musiikin juhlaa

Laulaja Elton John sai toisen Oscarinsa Love me again -kappaleestaan. Todellisen yllätyksen järjesti räppäri Eminem, joka esitti 8 Mile -elokuvan tunnuskappaleen vihdoin sensuroimattomana – ja sai gaalayleisöltä seisovat aplodit.

Elton John.
Elton John.

Eminem esitti Lose Yourself -kappaleen.
Eminem esitti Lose Yourself -kappaleen.

4. Naiset mustissaan

Näyttelijät Charlize Theron ja Margot Robbie osoittivat, ettei musta iltapuku tarkoita automaattisesti tylsää. Margotin puvun hihat ja Charlizen asun mielenkiintoinen leikkaus ja veistoksellisuus keräsivät kiitosta.  

Charlize Theron.
Charlize Theron.

Margot Robbie.
Margot Robbie.

5. Enemmän oli enemmän

Näyttävät halkiot ja metallinhohtoiset iltapuvut loistivat tänäkin vuonna iltapukujen enemmistössä. Muutamilla nähtiin viitta osana asua. Näyttelijä Brie Larsonin Celinen iltapuvussa yhdistyvät nämä kaikki.

6. Renéen ilta

Vuosi 2019 oli Renée Zellwegerin, joka on putsannut lähes joka gaalassa palkintopöydän roolityöstään Judy Garlandina. Nyt parhaan naispääosan Oscarilla Judy-elokuvasta palkittu Renée on voittanut aikaisemmin parhaan sivuosan palkinnon.


7. Muitakin ensikertalaisia

Laura Dern sai niin ikään ensimmäisen Oscar-palkintonsa parhaasta naissivuosasta. Hän omisti palkinnon näyttelijävanhemmilleen. Lauran äiti Diane Ladd oli tyttärensä avecina gaalassa.

8. Parhaan leffan Oscar Etelä-Koreaan

Parasite-elokuva osoitti, että Oscar-gaalasta on tullut entistä kansainvälisempi. Aikaisemmat parhaan elokuvan Oscar-voittajaelokuvat ovat olleet englanninkielisiä tai mykkiä. Elokuvan ohjannut Bong Joon-ho sai ensimmäisenä eteläkorealaisena parhaan ohjaajan Oscar-palkinnon.

 

Meg

Artikkelissa R Zellwegeristä sanoo toimittaja joka istui tätä vastapäätä tätä haastellessa että Zellweger on aivan itsensä näköinen, niinkuin ennenkin. Kuvista mitä minä näen, ei hänestä näy pienintä muistoa entisestä ulkonäöstä, niiltä ajoilta kun Päiväkirja-filmit tehtiin. Voisi vähän pysyä toimittaja totuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla