Kauhuelokuva The Invisible Man kuvaa hyvin väkivaltaista parisuhdetta. Pääosassa nähdään Elisabeth Moss.

Arkkitehti Cecilia Kass (Elisabeth Moss) on erehtynyt suhteeseen psykopaattimiehen kanssa. Mies sanelee Cecilialle, mitä tämä saa tehdä, sanoa ja ajatella.

Adrian (Oliver Jackson-Cohen) on kuuluisa keksijä, joka on erikoistunut optiikkaan. Kun Cecilia viimein pääsee pakoon, Adrian tekee itsemurhan. Pian Cecilia huomaa, että häntä tarkkaillaan. Olisiko mahdollista, että Adrian olisikin lavastanut kuolemansa – ja onnistunut muuttamaan itsensä näkymättömäksi?

H.G. Wellsin romaani Näkymätön mies on klassikko vuodelta 1897. Kirja filmatisoitiin ensimmäisen kerran vuonna 1933. Nyt nähdään uusintafilmatisointi The Invisible Man, jonka on ohjannut Leigh Whannell. Elokuva siirtää tarinan nykyaikaan ja vaihtaa näkökulmaa: pääosassa ei olekaan näkymätön mies itse, vaan hänen uhrinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yli sata vuotta vanha tarina tuntuu nyt ajankohtaisemmalta kuin ilmestyessään. Koskaan ei ole ollut niin helppoa stalkata toista ihmistä kuin nyt. Kerromme itse Facebookissa koko maailmalle, missä olemme milloinkin. Elokuvan sävy on feministinen. Se kuvaa uskottavasti väkivaltaista parisuhdetta ja sen aiheuttamaa traumaperäistä stressihäiriötä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pääseekö Cecilia menneisyydestään koskaan eroon?

Whannell rakentaa kauhua taitavasti. Pääseekö Cecilia menneisyydestään koskaan eroon? Ja kun hän saa selville totuuden – että Adrian on näkymätön – uskooko häntä kukaan? Karmealta tuntuu myös Adrianin harrastama gaslighting: hän pyrkii jatkuvasti manipuloimaan Cecilian uskomaan, että tämä on psyykkisesti sairas ja että Adrianin sairas käyttäytyminen on normaalia. 

Elisabeth Moss on ilmeinen valinta elokuvan päärooliin. Hänen roolihahmossaan Ceciliassa on paljon samaa kuin The Handsmaid’s Tale -sarjan June Osbornessa. Kummatkin ovat rikkaan ja vaikutusvaltaisen miehen omaisuutta. Mossissa on myös Cecilian rooliin vaadittavaa herkkyyttä ja sitkeää voimaa.

The Invisible Man kuuluu Universal-elokuvayhtiön klassikkokauhuelokuvien uusintaversioiden sarjaan. Aiemmin ovat ilmestyneet tutun vampyyrin seikkailuista kertova Dracula Untold ja kuuluisan muumion legendaa kertaava The Mummy. Jatkossa tullaan näkemään elokuva ainakin Näkymättömästä naisesta.

The Invisible Man ****

Ensi-ilta 6.3. Elokuva on vuokrattavissa 20.3. eteenpäin Viaplay- ja Elisa Viihde -suoratoistopalveluista.

Juttua muokattu 19.3. klo 12.11 ja 20.3. klo 8.40: lisätty tieto Viaplay- ja Elisa Viihde -saatavuudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla