Kuvat
UPI Media
Nuorten Mamiksi (Octavia Spencer, kesk.) ristimä pelastava enkeli onkin paholainen valepuvussa.
Nuorten Mamiksi (Octavia Spencer, kesk.) ristimä pelastava enkeli onkin paholainen valepuvussa.

Teini, mieti kenet lähetät hakemaan sinulle viinaa! Mami on karmea kauhuelokuva koulukiusaamisen traumatisoimasta naisesta.

16-vuotias Maggie (Diana Silvers) muuttaa äitinsä Erican (Juliette Lewis) kanssa äipän kotikaupunkiin. Maggie saa pian uusia ystäviä, mutta kaveriporukka painiskelee saman ongelman kanssa kuin lähes kaikki muutkin teini-ikäiset: kuka hakisi heille viinakaupasta alkoholia? Vastaus on teinien äitien ikäinen Sue Ann (Octavia Spencer), joka kaiken kukkuraksi kutsuu possen bilettämään kellariinsa. Pian käy ilmi, että nuorten Mamiksi ristimä pelastava enkeli onkin paholainen valepuvussa.

Ohjaaja Tate Taylor muistetaan kahdesta onnistuneesta elokuvasta, jotka kummatkin kertoivat naisten tarinan. Vuonna 2011 ilmestynyt draama Piiat käsitteli afroamerikkalaisten piikojen kokemaa rasimia 1960-luvulla. Viisi vuotta myöhemmin ensi-iltansa saaneen jännärin Nainen junassa päähenkilö oli työtön alkoholisti. Taten uudelta kauhuelokuvalta Mami olikin lupa odottaa paljon eikä katsoja joudu pettymään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Mamin päähenkilö onkin teini Maggie, sen tärkein hahmo on Sue Ann. Tate on parhaimmillaan kuvatessaan psyykkisesti hauraita naisia, niin kuin jo elokuva Nainen junassa osoitti. Piiat-leffasta tuttu Octavia Spencer tekee elämänsä roolin rasistisen koulukiusaamisen traumatisoimana naisena, joka saa tilaisuuden elää nuoruutensa uudelleen – tällä kertaa ei luuserilössissä, vaan kauniiden ja suosittujen laumassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivuosissa nähdään upeita näyttelijöitä, joille olisi suonut elokuvassa enemmän tilaa. Juliette Lewis on loistava tyttärestään huolestuneena Ericana. Allison Jenney on hyytävä eläintenhoitajana työskentelevän Sue Annin pomona tohtori Brooksina. Dominic Burgess tekee pienen, mutta mieleen jäävän roolin Erican kollegana kasinolla raatavana Stuna.

Finaalissa nähdään suorasukaisen sadistista väkivaltaa, siihen asti kauhu on hienovaraisen psykologista. 

Mami ****

Hannu

Onko artikkelin kirjoittaja edes katsonut tätä leffaa, vaiko vain kopioinut laajan synopsiksen. Tämä leffahan oli vaikeaa katsottavaa. Ei sen takia, että se olisi ollut pelottava tai vastaavaa, vaan yksinkertaisesti elokuva oli niin järkyttävän huono.

Traileri kertoo jo kaiken eikä elokuva tarjoaa mitään uutta teinikauhurintamalla - on vain rimanalitus kaikilta tekijöiltään.

Vierailija

Aika ankealta ja lapselliselta vaikuttaa trailerin perusteella. Joku muija vain muljauttelee silmiään. Että jaxuhali vaan pelkääjille ja voimia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla