Kuvat
Paramount Pictures Finland
Taron Egerton onnistuu tuomaan Eltonin riikinkukkomaisen roolin takaa esiin herkän ja traumatisoituneen miehen.
Taron Egerton onnistuu tuomaan Eltonin riikinkukkomaisen roolin takaa esiin herkän ja traumatisoituneen miehen.

Dexter Fletcherin ohjaama elämäkertamusikaali Rocketman on kuin Elton itse: värikäs, viihdyttävä, energinen ja villi.

Sir Elton John on paitsi yksi Britannian menestyneimmistä muusikoista myös rohkea homoikoni. Taiteilijan imagon voisi tiivistää yhteen sanaan: camp. Hänet tunnetaan yliampuvista esiintymisasuistaan ja erityisesti silmälaseista, jotka saavat Dame Ednankin värisemään kateudesta.

Dexter Fletcherin ohjaama elämäkertamusikaali Rocketman on kuin Elton itse: värikäs, viihdyttävä, energinen ja villi. Elokuva on fanien unelmien täyttymys, mutta viihdyttää myös sellaista katsojaa, jolla ei ole harmainta aavistusta siitä, kuka Elton on.

Taron Egerton tekee pääosassa elämänsä roolityön. Näyttelijä onnistuu tuomaan Eltonin riikinkukkomaisen roolin takaa esiin herkän ja traumatisoituneen miehen. Puhumattakaan siitä, että Egerton esittää leffassa kuultavat kappaleet itse – ja aivan suvereenisti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muusikkoelämäkerrat toistavat yleensä samaa kaavaa: nousu, uho, tuho ja uusi nousu. Eltoninkin tarina kulkee samaa latua. Elokuva eroaa muista lajityypin leffoista sillä, että se on poikkeuksellisen rehellinen, varsinkin kun ottaa huomioon, että Elton on itse tuottanut elokuvan. Elokuva ei esimerkiksi sivuuta päähenkilönsä homoseksuaalisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan kehystarinassa Elton kertaa elämäänsä AA-ryhmän tapaamisessa. Laulaja jäi lapsena ilman rakkautta. Hänen äitinsä (Bryce Dallas Howard) oli kylmä ja isänsä (Steven Mackintosh) ankara. Muusikon ura alkoi urjeta, kun Elton tutustui Bernie Taupiniin (Jamie Bell), joka sittemmin on sanoittanut suurimman osan hänen lauluistaan. Tähteyden myötä Eltonilla alkoi mennä liian lujaa, mutta pohjakosketuksen jälkeen hän nousi esiintymislavoille entistä vahvempana.

Elokuva hemmottelee faneja läkähdyttävän laajalla biisikokoelmalla. Musikaalinumerot ovat todella onnistuneita. Erityisesti mieleen jää suorastaan maaginen keikkakohtaus, jossa yleisö alkaa leijailla ilmassa musiikin voimasta.

Eltonin eksentrisen tyylin ystäville tarjoillaan makeaa mahan täydeltä. Häikäisevät esiintymisasut vaihtuvat sellaista tahtia, ettei niiden määrää edes ehdi laskea. Suurin osa puvuista on tarkkoja kopioita Eltonin oikeista esiintymisvaatteista. 

Rocketman **** 1/2

Leffassakävijä

Kiitos arviosta, täytyypä käydä katsomassa!

Mutta kysymys: mitä poikkeuksellisen rehellistä on nykypäivänä siinä, että tunnetusta homoikonista kertova elokuva ei sivuuta päähenkilönsä homoutta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla