Kirjailija Anna-Leena Härkönen kirjoitti kolumneja vaihdevuosista, Facebookista ja teinin kanssa elämisestä. Kuva: Otava/ Jouni Harala
Kirjailija Anna-Leena Härkönen kirjoitti kolumneja vaihdevuosista, Facebookista ja teinin kanssa elämisestä. Kuva: Otava/ Jouni Harala

Kirjailija Anna-Leena Härkönen ei tänään Kirjan ja ruusun päivänä saa kukkaa mieheltään Riku Korhoselta, sillä etäsuhteessa asuva pari tapaa seuraavan kerran vasta vappuna.

Kirjan ja ruusun päivää vietetään tänään keskiviikkona kirjakaupoissa kautta maan. 

Juhlapäivän kirjailijaksi on valittu Anna-Leena Härkönen, jonka kolumnikokoelma Takana puhumisen taito pujahtaa kaupanpäälliseksi jokaisesta yli kymmenen euron kirjakauppaostosta.

Kolumnikokoelman voi lunastaa itselleen kolmen päivän ajan. Perjantain jälkeen sitä ei enää kaupoista saa. Kirjailijaa lyhyt myyntiaika mietityttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tuntuuhan se vähän hassulta, koska kirja oli isotöinen, mutta toivon, että se löytää lukijansa tänä aikana. Olen itse lukenut molemmat aikaisempina vuosina julkaistut Kirjan ja ruusun päivän teokset, vaikka ne olivat myynnissä vain yhden päivän, Anna-Leena sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Anna-Leenan kirja Takana puhumisen taito sisältää ennen julkaisemattomia kolumneja, jotka käsittelevät kaiken maailman asioita vaihdevuosista, Facebookiin ja teini-ikäisen kanssa pärjäämiseen.

Kirja kullalle

Kirjan ja ruusun päivän vietto on peräisin Kataloniasta. Alkuperäisen ajatuksen mukaan miehet antavat tuolloin naisille kukkia ja naiset puolestaan miehille kirjoja. 

Minkä kirjan Anna-Leena lahjoittaisi puolisolleen, kirjailija Riku Korhoselle?

– Luen parhaillaan Herman Kochin hienoa romaania Lääkäri. Voisin antaa sen Rikulle, koska uskon, että hänkin pitäisi siitä.

Ruusuja Anna-Leena ei tänä juhlapäivänä Rikulta kuitenkaan saa.

– Tapaamme seuraavan kerran vasta vappuna, kertoo Anna-Leena, joka elää Rikun kanssa etäsuhteessa.

Anna-Leena signeeraa kirjoja haastattelujen päätteeksi Helsingissä: keskiviikkona 23.4. klo 16 Aleksanterinkadun Suomalaisessa kirjakaupassa ja klo 17.30 keskustan Akateemisessa kirjakaupassa.

 Lue myös:

Anna-Leena Härkönen: "Hyvien naisystävien kanssa voi haukkua miehiä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla