Kuvat
Kolmikko 3ntertainment
Treblen työntekijät – ystävykset Leo (ohjaaja Karim Saheb), Ari (Janne Pikka) ja Otto (Miika Tuohimaa) – matkustavat kenguruiden maahan estämään yrityskaupat.
Treblen työntekijät – ystävykset Leo (ohjaaja Karim Saheb), Ari (Janne Pikka) ja Otto (Miika Tuohimaa) – matkustavat kenguruiden maahan estämään yrityskaupat.

Pitkä perjantai on vaivaannuttavan huonojen sketsien kimara.

Australialainen korporaatio aikoo ostaa suomalaisen radioaseman Radio Treblen. Asemalla työskenteleviä odottavat potkut. Treblen työntekijät – ystävykset Leo (ohjaaja Karim Saheb), Ari (Janne Pikka) ja Otto (Miika Tuohimaa) – matkustavat kenguruiden maahan estämään yrityskaupat.

Karim Sahebin ohjaaman kotimaisen toimintakomedian Pitkä perjantai syntyhistoria on omalaatuinen. Saheb osallistui erään tuotemerkin järjestämään videokilpailuun, jossa oli pääpalkintona maailmanympärysmatka. Hän ohjasi kilpailutyökseen elokuvatrailerin ja lupaisi häntä kilpailussa äänestäville ohjata kokonaisen leffan, mikäli voittaisi kisan. Voitto osui kohdalle ja lupaus oli pidettävä.

Tulos on niin onneton, että se kannattaa suosiolla jättää väliin. On helpompi listata, mikä kaikki elokuvassa toimii kuin mikä on pielessä. Leffa lienee saanut inspiraationsa Taneli Mustosen Luokkakokous-elokuvista, joissa seikkailee myös vastenmielinen junttitrio. Vaikutelmaa vahvistaa se, että sivuosaan on onnistuttu saamaan Kalle Lamberg, jonka näyttelemä Nikkinen on pelkkä kopio näyttelijän Luokkakokous 2:ssa näyttelemästä Kikkelistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkä perjantai on vaivaannuttavan huonojen sketsien kimara, jonka aikana en nauranut enkä edes hymyillyt kertaakaan. Leffan ympärille voisi hyvinkin uskoa syntyvän samanlaisen kultin kuin Tommy Wiseaun kalkkunan The Room – ellei se olisi niin kuolettavan tylsä, ettei sitä meinaa jaksaa katsoa ensimmäistäkään kertaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuva on niin huono, että se saa miettimään indie-elokuvien elokuvateatterilevitystä ylipäätään. Kysymys on kotimaisen elokuvan tulevaisuudesta. Suomalainen käy elokuvissa keskimäärin 1,5 kertaa vuodessa. Mikäli hän valitsee katsottavakseen Pitkän perjantain kaltaisen pommin, häntä ei välttämättä näy leffateatterissa seuraavaan viiteen vuoteen. 

Pitkä perjantai * 1/2

Vierailija

elokuvan Kalle Lambergin osuudet kuvattiin alkuvuonna 2015!!!! Eli paljon ennen luokkakokous 2:sta, itseasiassa ennen Saturday night liveä (2016)  tai muutakaan mistä Lamberg olisi ollut mitenkään tunnettu! onko Martta tehnyt ollenkaan taustatyötä ennekuin on kirjoittanut jutun? Ei tietenkään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla