Kuvat
Sanoma-Arkisto/ Minna Kurjenluoma
Kodin Kuvalehti
Jenni Pääskysaari ei yleensä itke helposti.
Jenni Pääskysaari ei yleensä itke helposti.

Mikä kirja on niin hyvä, että Jenni Pääsysaari tapojensa vastaisesti itkeä tirautti ja sotkeutui myös sivullisten asioihin?

Yksi elämän parhaista asioista on tempautua kirjan maailmaan niin, ettei teosta malttaisi laskea käsistä lainkaan. Tiedätkö sen tunteen, kun kirjaan eläytyy niin voimakkaasti, että itkukin voi päästä?

Toimittaja-juontaja-kirjailija Jenni Pääskysaari, 43, tietää.

Näin hän kertoi Kodin Kuvalehden Olipa päivä -palstalla hiljattain eräästä aamustaan:

”Keitin ison mukillisen mustaa kahvia ja puin päälleni luottovarustukseni: mustat farkut, lempi-t-paitani ja nahkarotsin. Sitten ajoin ratikalla kirjakahvilaan, jossa join lisää kahvia ja smoothien ja söin karjalanpiirakkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aamiaisen lomassa luin loppuun Joel Haahtelan kirjan Adèlen kysymys. Kirja oli hyvä, ja viimeisillä sivuilla itkin. Se tuli puskista, koska en kauhean helposti itke.

Tapasin kahvilassa kollegani Anna Perhon, ja piipahdimme kirjakaupan puolella. Siellä piinasin myös sivullisia sotkeutumalla heidän asioihinsa. Huomasin, että eräällä vanhemmalla rouvalla oli sama Haahtelan kirja kädessä. ’Se on ihana kirja’, kuiskasin hänelle.”

Mikä kirja sai sinut liikuttumaan viimeksi? Ryhdy kirjakuiskaajaksi ja paljasta helmikirjasi alla olevassa kommenttikentässä, jotta muutkin löytäisivät ne!

Vierailija

Onhan tuo tietenkin kauniimpi tarina kuin: Heräsin tyypilliseen tapaani puolen päivän jälkeen, keitin ison kupillisen mustaa vahvaa kahvia joka sai vatsani toimimaan. Istuessani siellä missä kuninkaatkin käyvät yksin avasin 188 sivuisen opuksen ja viimeisellä sivulla itkin pöntöllä istuessani. Se tuli puskista, pissa,  koska en kauheasti itke. Kuten kaikkiin nykyajan  tekstillisiin tuotoksiin blogeista-kolumneihin-pienoisromaaneista me naisiin täytyy toki kaikissa itseään kunnioittavissa teksteissä olla mukana Anna Perho joka on tässä myös vanha rouva. Versiossani sijoitan hänet wc:n nurkkaan josta hän ojentaa  Jennille lambia ja sanoo bää-ää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla