Luis Gerardo Méndez ja Laura Birn ovat elokuvan rakastavaiset. Kuva: MRP Matila Röhr Productions
Luis Gerardo Méndez ja Laura Birn ovat elokuvan rakastavaiset. Kuva: MRP Matila Röhr Productions

Nyrkkeilydraamassa Bayoneta – Viimeinen isku nähdään myös Meksikon oma stara Luis Gerardo Méndez.

Meksikolainen huippunyrkkeilijä Miguel ”Bayoneta” Galíndez on paennut menneisyyttään Turkuun. Vaikka rautanyrkki on jättänyt kehän, hän valmentaa yhä lupaavia lahjakkuuksia. Neljääkymmentä lähestyvä Bayoneta päättää kuitenkin otella vielä yhden ottelun, jotta hänellä olisi varaa palata kotimaahansa tyttärensä luokse vuosien poissaolon jälkeen.

Urheiludraama Bayoneta – Viimeinen isku on meksikolais-suomalainen yhteistuotanto, jonka on ohjannut Kyzza Terrazas. Nimiosan näyttelee meksikolainen Luis Gerardo Méndez, jonka ura on sen verran kovassa nosteessa, että hänet nähdään seuraavaksi Charlien enkelit -leffan uudessa versiossa Kristen Stewartin rinnalla. Ihmetellä sopii, mistä moinen hypetys johtuu. Näyttelijä on jäykkä kuin puupökkelö, varsinkin kun vertaa hänen näyttelijäntyötään kotimaisiin kollegoihin. Joonas Saartamo nyrkkeilylupauksena, Laura Birn naisystävänä ja Ville Virtanen urheilutoimittajana tekevät varmaa työtä, vaikka heidän näyttelemänsä henkilöhahmot ovat paperinohuita ja dialogi yhtä kliseiden kierrätystä.

Katsojalle jää epäselväksi, miksi elokuva on tehty. Samaa rataa kulkevia nyrkkeilyleffoja, joissa sankari palaa kehään, on tehtailtu riittämiin, tunnetuimpana tietysti Sylvester Stallonen Rocky-sarja. Uutta elokuvassa on vain se, että tapahtumat sijoittuvat Turun lumisiin maisemiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Leffa kärsii yhteistuotannoille tyypillisestä ongelmasta. Tekijät ovat halunneet kuvata niin Suomessa kuin Meksikossakin. Tijuanaan sijoittuvat takaumat ovat aivan tyhjänpäiväisiä ja ne olisi hyvin voinut jättää pois. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bayoneta – Viimeinen isku ** 1/2

Sisältö jatkuu mainoksen alla