Kesällä himolukija kömpii kammiostaan tapaamaan muita kaltaisiaan. ET-lehti kokosi kesän kirjallisuustapahtumat käteväksi listaksi.

1. Kaikkiruokaiselle

Suku autoon vauvasta vaariin ja keula kohti Sastamalan Vanhan kirjallisuuden päiviä. Makupaloja tarjoillaan tietokirjallisuudesta runouteen ja satuihin.

28.–29.6.2019 vanhan-kirjallisuudenpaivat.com

2. Päätaloa viikoksi

Kalle Päätalon syntymästä on sata vuotta ja Taivalkosken Päätaloviikko panee parastaan. Tervaa Herkon vene ja maista Päätalon kirjojen ruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1.–7.7.2019 paataloseura.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Runoratsukolle

Jos et ole vielä kokeillut runokaraokea, Kajaanin runoviikolla sekin puute korjaantuu. Luvassa lausuntataidetta, toiverunoja ja muuta kulttuuriohjelmaa. Ota pöytälaatikosta omat runot mukaan, niitä voi esittää.

3.–7.7.2019 runoviikko.fi

4. Kesän kirjamessut

Sympaattinen ja suosittu Sysmän kirjakyläpäivät on kesäinen kirjamessu. Myyntitorilta tarttuu mukaan uutta ja vanhaa. Kirjailijahaastatteluja rytmittävät yhteislaulu ja kesäkirkko.

5.–7.7.2019 sysmankirjakylayhdistys.fi

5. Keijuja ja örkkejä

Jos hobitit tai tulevaisuuden avaruusseikkailut kiehtovat, Jyväskylän Finnconista löytyy samanhenkistä seuraa. Tieteisfiktion ja fantasian kirjallisuustapahtumassa voi pukeutua keijuksi tai örkiksi, jos siltä tuntuu.

5.–7.7.2019  finncon.org

6. Saariston suloa

Kustavin saariston kallioilla ja pelloilla kukkivat kirjallisen kulttuurin kaikki kukat, romaanit, runot ja näytelmät. Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikko kunnioittaa tajunnanvirtatekniikan suurmiestä.

10.–14.7.2019 vkkustavissa.fi

7. Lihan iloja

Pentinkulman päivät Urjalassa pursuaa kirjailijajulkkiksia, kuten Laura Lindstedt, Anna-Leena Härkönen, Riku Korhonen ja Leena Lehtolainen. Teemana on lihan ilot.

28.7.–4.8.2019 pentinkulmanpaivat.fi

8. Kerro se kuvin

Alkusyksyllä voi paikata lukunälkää Helsingin sarjakuvafestivaaleilla. Pohjoismaiden suurin on ajassa kiinni: teemana on muun muassa ilmastonmuutos.

7.–8.9. sarjakuvafestivaalit.fi

Tämä on ET-lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fi:ssä. Lisää ET:n juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/et.

Murha mielessä

Kouvolan Dekkaripäiviä vietetään aina kesäkuun alussa. Dekkaripäivien kirjoituskilpailu käynnistyi 7.6.2019, ja kirjoitusaikaa on vuoden loppuun. Kisassa on tarkoituksena kirjoittaa rikosnovelli aiheesta rikos ei katso ikää.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, toinen nuorille ja toinen on aikuisille. Kilpailun järjestäjä on Kouvolan kaupunginkirjasto. Voittaja julkistetaan 8.6.2020, jolloin vuorossa on jo 24. dekkaripäivät.

dekkaripaivat.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla