Oletko hipsteri, räppipää vai ysäripopin ystävä? Me Naisten musiikkikriitikko Mikko Aaltonen valitsi kesän 2019 kovimmat festaritärpit. 

Ysärinostalgikoille

Kaisaniemen In the Park -konsertissa voi kokea brittirockin kolme kuninkaallista yhden illan aikana. Lavan ottavat vuoroin halttuunsa listahittien veteraanibändi Franz Ferdinand, ysäribrittipopin suurimpiin lukeutuneen The Verven keulakuva Richard Ashcroft ja vielä se kaikkein suurin: Oasis-yhtyeen solisti Liam Gallagher.

In The Park, Kaisaniemen puisto, Helsinki 24.8.

Juurihoitoa kaipaaville

Midsummer Rockabilly Party tarjoaa juhannuksena kesän laajimman kattauksen tämän hetken roots-musiikkiin. Tarjolla on esimerkiksi Quentin Tarantinon fanittama, wrestling-naamioiden taakse kätkeytyvä surf-yhtye Los Straitjackets, joka esittää myös Game Of Thronesin viimeisen kauden tunnussävelmän. Tsekkaa myös Laura Palmer -nimisen (!) laulajan tähdittämä newyorkilainen Screamin’ Rebel Angels, joka vetää hurjaa rock’n’rollia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Midsummer Rockabilly Party, Hotelli Aulanko, Hämeenlinna 22.–23.6.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entisille jazzareille

Pori Jazz painottaa pääesiintyjissään nykyisin muuta kuin jazzia, mutta aikaansa seuraaville ja ilmiöistä kiinnostuneille riittää tärppejä. Tänä kesänä Porissa on mahdollista esimerkiksi kokea tämän vuoden kolme kohutuinta kotimaista musiikki-ilmiötä yhden viikonlopun kuluessa. Tarjolla on muun muassa ensimmäistä albumiaan panttaava maailmanvalloittaja-Alma, komean paluun The Agentsin solistina tehnyt Ville Valo sekä listaykkösräppäri Pyhimyksen ja ex-Tehosekoitin-tähti Matti Mikkolan johtaman Saimaa-yhtyeen yhteenliittymä

Pori Jazz Kirjurinluodolla 12.–20.7.

Räppipäille

Kesä 2019 on Blockfestin historiassa ensimmäinen, kun Cheek ei ole varmistamassa sen menestystä. Suomen suurin hiphop-tapahtuma panostaakin tänä vuonna erityisesti kiinnostaviin ja tuoreisiin kansainvälisiin nimiin, joita riittää hurjasta Asap Rockystä muotisuunnittelija-dj Virgil Ablohiin. Vinkki tähtibongareille: perjantaina esiintyvä Jaden Smith on näyttelijä-räppäri Will Smithin poika.

Blockfest, Ratinan stadion, Tampere 16.–18.8.

Trenditietoisille

Sideways asemoituu popin trendejä nuuhkivien näkövinkkelistä entistä selvemmin esikuvansa Flow'n haastajaksi. Kotimainen kattaus on erityisen tarkasti ajan hermolla: se lainehtii Tuuttimörön ja Kridlokkin underground-räpistä Vestan, Eleonoora Rosenholmin ja Chisun omintakeiseen lauluntekijä-poppiin.

Sideways, Helsingin jäähalli 6.–8.6.

Sisältö jatkuu mainoksen alla