Nostalgiset nuoruusbiisit – aika kamalia mutta silti niin ihania. Kuva: Shutterstock
Nostalgiset nuoruusbiisit – aika kamalia mutta silti niin ihania. Kuva: Shutterstock

Jos olet missannut Oma aikakapseli -soittolistan, syksyn illat ovat mitä mainiointa aikaa fiilistellä nuoruuden listahittejä.

Kun Spotify lanseerattiin, se oli lähinnä suuri musiikkikirjasto, josta pystyi hakemaan haluamansa artistin kappaleita tai albumeita. 

Nykyään palvelussa on lukuisia valmiita soittolistoja, jotka on personoitu kullekin käyttäjälle. Se osaa ehdottaa uutta kuunneltavaa sen perusteella, mitä on aiemmin kuunnellut – hyödyllistä meille, jotka emme oikein koskaan osaa päättää, mitä kuuntelisi. Hauska ominaisuus on myös kooste, joka Spotifyssa on mahdollista katsoa vuoden lopussa: mitä on tullut kuunneltua ja kuinka paljon?

Soittolistoja ja ominaisuuksia on tosin jo niin paljon, että kaiken aikansa voisi kuluttaa musiikin kuuntelun sijaan eri listojen ja valikoiden selailuun. Ei siis ole ihme, että törmäsin vasta kesällä yhteen helmeen, joka oli aiemmin jäänyt huomaamatta: Oma aikakapseli -soittolistaan.

Googlaamalla sain selville, että ominaisuus on lanseerattu jo viime syksynä. Oma aikakapseli kerää ilmeisesti syntymäajan perusteella 30 käyttäjän nuoruusvuosien nostalgisinta kappaletta. Muutaman käyttäjän listan perusteella vaikuttaisi myös siltä, että lista huomioi myös kunkin käyttäjän musiikkimaun.

Ominaisuus vaikuttaa toimivan varsin hyvin: tuttua ja nostalgista on. Listaa voisi hyvin soittaa esimerkiksi lapsuudenystävien yhteisissä bileissä. Vain pari kappaletta on vähän liian uusia ollakseen teinivuosilta.

Lista löytyy Spotifyn mobiilisovelluksessa Vuosikymmenet-osiosta tai kirjoittamalla hakuun ”Oma aikakapseli”.