Edith Crawley (Laura Carmichael) palaa perheensä kanssa sukukartanoon pian ensi-iltansa saavassa Downton Abbey -elokuvassa. Kuva: Jaap Buitendijk / Focus Features
Edith Crawley (Laura Carmichael) palaa perheensä kanssa sukukartanoon pian ensi-iltansa saavassa Downton Abbey -elokuvassa. Kuva: Jaap Buitendijk / Focus Features

Etkö jaksa odottaa pian ensi-iltansa saavaa Downton Abbey -elokuvaa? Ei hätää, sitä odotellessasi voit virittää omaan elämääsi yläluokkaista ylväyttä suosikkisarjan viitoittamilla keinoilla.

1. Älä koskaan, siis koskaan, aliarvioi pukeutumisen merkitystä. Asusi paljastaa, oletko todellinen lady. Hanki siis kotiisi naisihminen, joka viikkaa puhtaan vaatekertasi valmiiksi odottamaan, kampaa hiuksesi ja kuuntelee yksipuolisesti murheesi. HUOM!  Kannattaa verhoutua elegantisti myös hetkinä, jolloin kukaan ei näe. 

2. Suhtaudu pidättyväisyydellä ja epäluuloisesti kaikkeen uuteen. Vastusta radikaaleja muutoksia, kuten astiaston vaihtoa tai viskin nauttimista kirjastossa ennen illallista. Älä hyväksy sähkövaloja, radioita, naisten lyhyitä mekkoja ja hiuksia, epäilyttäviä perijäehdokkaita sekä äänioikeutta noin vain. Mistä sitä tietää, mitä ne tuovat tullessaan! 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here’s to the wonderful women of Downton! Happy International Women’s Day. #DowntonAbbeyFilm

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

3. Ota jokainen suupala vakavasti. Yksikään ateria ei ole kyllin mitätön, etteikö siihen pitäisi suhtautua asiaankuuluvalla hartaudella. Verhoudu illalliselle aina sulkapäähineeseen ja pitkiin hansikkaisiin. Huolehdi siitä, että asunnossasi on joku, joka kattaa hopeiset tarjoiluastiat ja kristallilasit myös aamiaiselle. Äläkä koskaan rasita itseäsi kurottautumalla itse kohti leipäastiaa! 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Kunnioita omaa aikaasi. Kyllä, sinulla on oikeus vapaahetkiin ilman lapsia tai muita velvotteita. Ole armollinen: on aivan sallittua, ettet joskus jaksakaan tavata perilli... siis lapsiasi sen jälkeen, kun lastenhoitaja on tuonut heidät puettuina, syötettyinä ja kammattuina luoksesi. Heistä lähtee niin paljon ääntäkin. Ota omaa aikaa. Lähde vaikka hetkeksi pienelle metsästysreissulle oman autonkuljettajan kanssa ja nauti hänen kansanomaisesta puhetyylistään täysin rinnoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Panosta ystävättäriisi. Kun ystäväsi saapuu visiitille, huolehdi siitä, että teeastiasto on kiillotettu ja pikkuleivät parasta laatua. Ethän halua antaa vaikutelmaa, että teillä kursaillaan? Nyökyttele, kun hän kertoo läheisen sairaudesta. Lohduta häntä kertomalla, että teilläkin on ollut raskasta. Sen jälkeen ehdota hänelle sherrylasillista. Joskus on laitettava elämä risaiseksi!

 Downton Abbey -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 13. syyskuuta. 

 

 

 

 

 

Vierailija

Kirjoittaja on selvästikin joku mitättömään sukuun syntynyt moukka, jolla ei ole minkäänlaista käsitystä kaikista niistä velvoitteista, joita parempiin perheisiin syntyminen tuo mukanaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla