Elli on nyt Ellips. Kuva: Sony Music Finland Entertainment
Elli on nyt Ellips. Kuva: Sony Music Finland Entertainment

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloo julkaisi Ellips-sooloprojektinsa ensimmäisen levyn Yhden naisen hautajaiset.

Haloo Helsinki -yhtyeen laulajana tunnettu Elli käynnistää soolouransa kiehtovasti. Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista, ja albumin on tuottanut Matti Mikkola

Yhden naisen hautajaiset on täysin toisenlainen kuin artistin emoyhtyeen helposti sulava radiorock. Kingston Wallin jalanjäljissä progressiivisen rockin syviin vesiin häpeilemättömän epäkaupallisesti sukeltava albumi saa kuulijansa uskomaan, että nyt Elli todellakin tekee sitä, mitä haluaa – ja se vaikuttaa olevan hänelle henkilökohtaisesti tärkeää.

Tavoitteessa kovaa ja korkealta päästelevää laulajaa auttavat tyylilajiin vihkiytyneet ykkösrivin muusikot: rumpali Sami Kuoppamäki, kitaristi Timo Kämäräinen ja kosketinsoittaja Janne Puurtinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Soittajat ovat tuttuja muun muassa Kingston Wallista ja HIMistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Henkilökohtaisuus ulottuu musiikin ohella laulujen teksteihin.

Kappaleilla on sellaisia nimiä kuin Keuhkoahtauma, Kolera-allas ja Kotiteatterijärjestelmä. Ensimmäinen on metafora maapallon tilasta, keskimmäinen kertoo vähäosaisen julmasta kohtalosta ja viimeinen julkkisparisuhteen vähitellen romuttuvista kulisseista.

Teemat ovat raskaita, eikä Yhden naisen hautajaiset ole todellakaan mikään kevyt ja keväinen biletyslevy. Olkoonkin, että juuri Kotiteatterijärjestelmässä yhtye puskee päälle koko albumin irtonaisimman ja hurjimman grooven, sellaisen, jonka tahtiin voisi jo vaikka kuvitella tanssivansa. 

Ellips: Yhden naisen hautajaiset (Sony Music Finland Entertainment)

Sisältö jatkuu mainoksen alla