Leffassa on tarjolla hirviöitä joka makuun noidasta zombeihin ja eloon heräävään variksenpelättimeen.

Eletään vuotta 1968. Yhdysvalloissa ovat käsillä viimeiset viattomuuden hetket, jolloin Vietnamin sodan karmeaa todellisuutta alkoi olla jo mahdoton kiistää. Mill Townin pikkukaupungissa kerrotaan kammottavaa urbaania legendaa: Bellowsin perheen tyrmään telkeämä tytär Sarah kertoi lapsille vankilansa seinien läpi satuja – ja tappoi sitten heidät.

Perheen kartano on ollut tyhjillään 1800-luvun lopulta lähtien. Teinikaverukset Stella (Zoe Margaret Colletti), Auggie (Gabriel Rush) ja Chuck (Austin Zajur) onnistuvat murtautumaan kartanoon halloweenina. He löytävät talosta Sarahin kirjoittaman kummitustarinakirjan, jonka kertomukset heräävät eloon.

Norjalaisen André Øvredalin ohjaama ja Guillermo del Toron käsikirjoittama ja tuottama kauhuelokuva Scary Stories To Tell In The Dark perustuu Alvin Schwartzin samannimiseen 1980-luvulla alkunsa saaneeseen lastenkirjasarjaan. Elokuva nostaa hattua genren klassikoille, kuten Night Of The Living Dead ja Hohto. Leffassa on tarjolla hirviöitä joka makuun noidasta zombeihin ja eloon heräävään variksenpelättimeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuva luottaa säikyttelyyn. Psykologista syvyyttä siitä on turha etsiä. Henkilöhahmot ovat pelkkiä lajityypin leffoista tuttuja kliseitä: on ylimielistä kaunotarta, ilkeää kiusaajaa ja omituista nörttiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan nostalginen tyyli, erityisesti Roman Osinin täyteläisissä väreissä loistava kuvaus, kuitenkin viehättää. Elokuvaa voisi hyvinkin luulla Steven Spielbergin ohjaamaksi, jos ohjaaja innostuisi kauhusta. Mieleen tulee myös Rob Reiner ja hänen vuonna 1986 ensi-iltansa saanut moderni klassikkonsa, draama Stand By Me – Viimeinen kesä, jossa siinäkin lasten lapsuus loppuu kuin seinään.

Jatko-osaa pedataan kovasti. 

Scary Stories To Tell In The Dark ***

Ensi-ilta 9.8. 

Katso elokuvan traileri tästä:

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla