Kuvat
Sanoma-arkisto
Matthias & Maxime käsittelee ystävyyttä, identiteettiä ja miehuuden ahtaita raameja.
Matthias & Maxime käsittelee ystävyyttä, identiteettiä ja miehuuden ahtaita raameja.

Ystävänpäivä, mikä ihana tekosyy hautautua kotiin viettämään elokuvailtaa! Nappaa tästä Me Naisten parhaat leffatärpit.

Joskus on hyvä kerrata, miten onnekas onkaan, jos on pystynyt luomaan aitoja ja syvällisiä ihmissuhteita – elokuvat ovat mitä mainioimpia muistutuksia tästä.

Olemme aiemmin listanneet Netflixin parhaat romanttiset elokuvat, jotka palauttavat uskon rakkauteen. On kuitenkin aika nostaa parrasvaloihin ystävyys ja kaikki ne lämminhenkiset elokuvat, jotka aiheesta on tehty.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuselokuvista varmin leffatärppi on kriitikoiden ylistämä Matthias & Maxime (2019), jonka voi vielä nähdä elokuvateattereissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matthias & Maxime on katkeransuloinen tarina ohikiitävästä hetkestä aikuistumista. Yksi elämänkokoinen ystävyys on tarpeeksi voimakas järisyttämään koko elämän perustuksia. Elokuvan on ohjannut 30-vuotias Xavier Dolan, jolla on mitä mainioin ote nuorten aikuisten kipukohtiin.

Matthias & Maxime on kaksikielinen uutuuselokuva Ranskasta.
Matthias & Maxime on kaksikielinen uutuuselokuva Ranskasta.

Jos suosit kotisohvaa, tässä muita timanttisia elokuvia ystävyydestä...

Thelma ja Louise (1991)

Geena Davis ja Susan Sarandon tarttuvat rattiin ja ryhtyvät lainsuojattomiksi lunastaen elämänsä ja ruumiinsa itselleen. Callie Khourin feministinen käsikirjoitus nousi sukupuolirooleja murtavaksi ystävyyden ja vapautumisen julistukseksi. The New York Timesin kriitikot valitsivat elokuvan vuonna 2004 yhdeksi kaikkien aikojen tuhannesta parhaasta elokuvasta maailmassa.

Vuokrattavissa Google Play -kaupasta ja iTunesista.

Booksmart (2019)

Hulvaton Booksmart on ehkäpä viime vuoden parhaita elokuvia. Molly ja Amy ovat koko koulu-uransa keskittyneet läksyihin, jotta paikka hyvässä yliopistossa aukeaisi. Valmistujaisten aattona nämä kympin tytöt kuitenkin huomaavat, että ovat jääneet paitsi kaikesta hauskasta. Niinpä he päättävät mahduttaa yhteen yöhön kaiken sen, minkä ovat neljän opintovuoden aikana menettäneet.

Katsottavissa Viaplayssa.

Booksmart (2019).
Booksmart (2019).

Elämäni seinäruusuna (The Perks of Being a Wallflower, 2012)

Elokuva kertoo introvertistä teinipojasta Charliesta, joka on kärsinyt masennuksesta lapsesta asti. Charlie aloittaa lukion, mutta hänen on vaikea löytää ystäviä. Hän tapaa kaksi vanhempaa oppilasta, vähän omalaatuiset sisarukset Patrickin ja Samin, jotka muuttavat kaiken. Charlien menneisyydessä on synkkä yksityiskohta, joka avautuu hiljaa tarinan edetessä. 

Katsottavissa Netflixissä.

Koskemattomat (The Intouchables, 2012)

Tämä klassikkoelokuva on kaikkien aikojen suosituin ei-englanninkielinen filmi. Neliraajahalvaantunut miljonääri Philippe ottaa avustajakseen syrjäytyneen pikkurikollisen Drissin, joka on tullut työpaikkahaastatteluun vain koska oli pakko, muuten sosiaalituet katkeaisivat. Yhdessä heistä kuitenkin tulee lyömättömiä.

Katsottavissa Netflixissä.

Koskemattomat (2012).
Koskemattomat (2012).

Hachiko – tarina uskollisuudesta (2009)

Mikäs sen aidompaa ystävyyttä kuin koirakaveruus! Richard Geren esittämä professori pelastaa kadulta Hachiko-löytökoiran. Isännän kuoltua uskollinen Hachiko on tätä joka päivä entiseen tapaan vastassa rautatieasemalla vuosikausien ajan tajuamatta, ettei isäntä enää palaa. Elokuva perustuu tositarinaan akita-rotuisesta koirasta, joka odotti vuosia isäntäänsä Tokion Shibuyan juna-asemalla. Itkuvaroitus.

Vuokrattavissa Elisa Viihde Aitiosta. 

Poika raidallisessa pyjamassa (2008)

Rankka, mutta koskettava elokuva menneisyydestä. Pieni saksalaispoika Bruno asuu perheensä kanssa Auschwitzissä, jossa perheen isä työskentelee natsiupseerina. Naapureita ei juurikaan ole, mutta Bruno tutustuu piikkilanka-aidan toisella puolella olevaan Shmueliin, jolla on päällään raidallinen pyjama.

Vuokrattavissa Google Play -kaupasta ja iTunesista.

Poika raidallisessa pyjamassa (2008).
Poika raidallisessa pyjamassa (2008).
Sisältö jatkuu mainoksen alla