Antti Holman uusi podcast – siinä täydelliset neljä sanaa. 

Maamme epävirallinen podcastkuningas Antti Holma palaa kesällä suomalaisten kuulokkeisiin. Luvassa ei valitettavasti ole uutta Auta Antin tai Radio Sodoman kautta, mutta etenkin kulttuurin ystävät ilahtuvat varmasti Holman uudesta aluevaltauksesta.

Holma ryhtyy nimittäin oopperakummiksi Antti Holman oopperajuhlat -podcastissa. Kesäkuun 9. päivä julkaistavassa kahdeksanosaisessa, Holman käsikirjoittamassa sarjassa valmistaudutaan oopperailtaan, tutustutaan väliaikatarjoiluihin, harjoitellaan sopivaa ilmettä liian vaikean teoksen äärellä, käydään läpi parhaat tavat ottaa pienet nokoset toisen näytöksen loppupuolella, selviydytään tunteista ja valitaan seuraava teos.

Lisäksi Holma hyräilee tuttuja aarioita hampaita pestessään, tiskatessaan ja tietenkin suihkussa. Hän ihailee oopperalaulajia, mutta irvailee oopperoiden juonille ja tönkölle näyttelemiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Auta Antti -podcastin kuuntelijat ja Holmaa Instagramissa seuraavat tietävätkin jo, että Holma on ahkera oopperassakävijä. Holman oma oopperasuhde johtaa lapsuuden Taikahuilusta teini-iän Carmen-kokemuksien kautta New Yorkin Metropolitan-oopperan katsomoon, jonne hän on kulkeutunut harpistipuolisonsa ”Ranskanperunan” eli Emmanuel Ceyssonin työn perässä. 

Holma kertoo tehneensä uuden podcastinsa niille, joita ooppera saattaisi kiinnostaa, mutta jotka eivät “millään haluaisi riskeerata aikaansa ja rahaansa siihen, että päätyy katsomaan jotain maailmanlopun jollotusta.“

– Kaltaisiani sivistymättömiä ihmisiä vaivaa usein nalkuttava tunne siitä, että olisi niin paljon kaikkea – kirjoja, musiikkia, taidetta – mutta ei ole aikaa eikä mitään käsitystä siitä, mistä kannattaisi alkaa ja siksi on helpompi vain antaa olla. Lupaan, että näiden jaksojen jälkeen kuulijalla on välineet etsiä päätä oopperan lankakerästä, niin sanoakseni, ja lupa olla siitä ihan mitä mieltä hyvänsä, Holma kertoo tiedotteessa.

Vaikka podcast yrittää purkaa ennakkoluuloja oopperan ympäriltä, se antaa Holman mukaan luvan myös inhota oopperaa.

– Jos on kyseessä murha ja kuolema, niin kuin oopperassa monesti, tykkääminen ei välttämättä ole ensimmäinen vaihtoehto.

Antti Holman oopperajuhlat julkaistaan 9.6. Yle Areenassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla