Luokkakokous-elokuvien ohjaajan uusimmassa pannukakussa, komediassa Se mieletön remppa, koheltavat Kiti Kokkonen ja Sami Hedberg.

Persaukinen pariskunta Maija (Kiti Kokkonen) ja Jalmari (Sami Hedberg) perii vanhan huvilan. Talo on täysi pommi, mutta pari päättää silti remontoida sen itse – mikä muka voisi mennä pieleen?

Ohjaaja Taneli Mustonen muistetaan mielipiteitä jakaneista Luokkakokous-komedioistaan, jotka perustuivat tanskalaisiin Klassefesten-hittielokuviin.

Mustosen uutuuskomedia Se mieletön remppa on keitelty samalla reseptillä. Tällä kertaa on filmatisoitu uusiksi parin vuoden takainen norjalaiskomedia Norske byggeklosser. Herää kysymys, miksi aina pitää lainata ulkomailta? Kieltäydyn uskomasta, ettei Suomesta löydy yhtään pätevää käsikirjoittajaa, joka pystyisi kirjoittamaan hauskan komedian.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Sami Hedberg nähdään laskujeni mukaan ainakin seitsemässä sivuroolissa.”

Remontti on aiheena mainio, sillä jokaisella, joka on joskus remontoinut, on siitä enemmän tai vähemmän painajaismaisia kokemuksia. Se mieletön remppa -elokuva kuitenkin hassaa hyvän aiheen vetämällä kaiken överiksi. Realistisen tyylin sijaan nähdään jälleen kerran suomalaiselle komedialle ominaista sähläystä ja kohellusta, joka ei naurata. Hauskat vitsit voi laskea yhden käden sormilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan juju on se, että Sami Hedberg nähdään päähenkilön Jalmarin lisäksi laskujeni mukaan ainakin seitsemässä sivuroolissa. Hahmot ovat kuin Putouksen sketsihahmokisan ensimmäisellä kierroksella karsiutuneita epäsikiöitä. Useimpien luomiseen on katsottu riittävän vain hassu peruukki tai parta. 

Sivurooleissa vilahtavat Rea Mauranen anoppina helvetistä, Hannu-Pekka Björkman eksentrisenä rakennustarkastajana sekä Kari Ketonen suomenruotsalaisena naapurina, jonka näyttelijä hutaisee muutamalla maneerilla.

Leffan heikoin lenkki ovat kuitenkin vakavat kohtaukset. Niitä on suorastaan kiusallista seurata. Maija ja Jalmari kärsivät lapsettomuudesta. Sami Hedbergistä ei ole näyttelemään tragedian aiheuttamia tunteita, kuten surua tai epätoivoa.

Se mieletön remppa **

Ensi-ilta 19.2.

jarrrza

Kyllä tämä leffa on erittäin surkea kopio Tom Hanksin -80 luvun hittileffasta Money Pit eli Rahareikä. Sinänsä ei yllätä se että elokuva ei naurata koska pääosassa on vessa kopiovitsien erikoismies Hedberg josnka jutuista ei kyllä huumoria löydy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla