Me Naiset
|
Martta Kaukonen
CIA:n agentti James Silva (Mark Wahlberg) suojelee indonesialaista tietovuotajaa Aasiassa. Kuva: STX Financing
CIA:n agentti James Silva (Mark Wahlberg) suojelee indonesialaista tietovuotajaa Aasiassa. Kuva: STX Financing

Toimintaelokuva Mile 22 saa  toivomaan, että Marky Mark olisi pysytellyt musiikin parissa eikä ryhtynyt näyttelijäksi.

CIA:n huippujoukkoihin kuuluva agentti James Silva (Mark Wahlberg) hoitaa Aasiassa salaista tehtävää. Hänen on saatettava indonesialainen tietovuotaja Li Noor (Iko Uwais) turvallisesti lentokentälle, josta tämän matkan on tarkoitus jatkua hänelle järjestettyyn turvapaikkaan. Matkaa kentälle on vain noin 35 kilometriä eli 22 mailia, mutta vaaroja väijyy silti joka tien mutkassa.

Peter Bergin ja Mark Wahlbergin neljäs yhteinen leffa, toimintaelokuva Mile 22, saa jälleen kerran toivomaan, että Marky Mark olisi pysytellyt musiikin parissa eikä ryhtynyt näyttelijäksi – siitäkin huolimatta, ettei hän ollut muusikkona yhtään sen parempi. Näyttelijä vahvistaa jälleen tähtikuvaansa samanlaisella roolilla, joita hän näytellyt koko uransa ajan: vastenmielisen öykkärinä, jonka tehtävä on pelastaa koko maailma. Kukkoilija on täynnä itseään ja oikeamielistä uhoa. Näyttelijäntyöstä käy mustaksi värjätty tukka.

Wahlbergin roolihahmo mansplainaa kiusallisessa monologissaan, miten maailma makaa.

Käsikirjoittaja Lea Carpenter on yrittänyt epätoivoisesti syventää elokuvaa ymppäämällä mukaan muka kovinkin syvällistä analyysiä maailmanpolitiikan tilasta. Niinpä Wahlbergin roolihahmo mansplainaa kiusallisessa monologissaan, miten maailma makaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvalle on valitettavasti kaavailtu jatko-osaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mile 22  * 1/2

 

Aivo Pieru

Martta Kaukonen, "toimittaja", voisi hieman paremmin tutustua Mark Wahlberg'in näyttelijän elämänkaareen - hän ei suinkaan ole ollut kaikissa rooleissaan "...vastenmielinen öykkäri, jonka tehtävä on pelastaa koko maailma". IMDB antaa kertoimen 6.1 ko, elokuvalle, joten tuskin kyseessä lienee epäonnistunut oksennus valkokankaalle - toisin kuin "toimittajan" oma mielipide, jota tuntuu ajavan enemmän oma antipatia näyttelijää kohtaan, niin muusikkona kuin näyttelijänä. Ja ihan sivuhuomautuksena, valtaosa Hollywood-tuotannosta on juuri sitä amerikkalaisen päähenkilön pompeerausta maailman pelastajana joten kenties "toimittajan" sarkasmi meni myös näiltä osin metsään.

P.S. en ole Wahlbergin fani enkä ko. elokuvaa nähnyt, mutta tällainen tyhjänpäiväinen anti, jota ajaa enemmän oma mielipide kuin todenmukainen kuvaus, on oman itsenä nostamista jalustalle. Just a little food for a thought...

Vierailija

No ei Wahlberg nyt niin merkittävä näyttelijä tai muusikko ole että hänen takiaan Martoista kannattaisi erota ja tai vetää joku feministiherne nenään... ;D

Sisältö jatkuu mainoksen alla