Eeva Kilven uutta tuotantoa saadaan vihdoin lukea tänä keväänä. Kuva: Sanomien arkisto/ Akseli Valmunen
Eeva Kilven uutta tuotantoa saadaan vihdoin lukea tänä keväänä. Kuva: Sanomien arkisto/ Akseli Valmunen

Kevät 2019 hemmottelee hyvän kirjallisuuden ystävää.

5 x kaunokirja

Kazuo Ishiguro: Surullinen pianisti (Tammi, maaliskuu)
Nobelistin psykologinen mysteeri vuodelta 1995 saadaan vihdoin suomeksi. Kuuluisa pianisti joutuu tekemään tiliä menneisyydestään.

Adam Kay: Kohta voi vähän kirpaista – nuoren lääkärin salaiset päiväkirjat (Art House, huhtikuu)
Brittikoomikko Adam Kayn vanhemmat eivät kuulemma koskaan antaneet hänelle anteeksi, että hän lopetti lääkärintyönsä. Jos jopa Stephen Fry ylistää teosta ”piinallisen hauskaksi”, pakkohan tähän on tarttua.

Eeva Kilpi: Sininen muistikirja (Wsoy)
Päiväkirjamerkintöjä 20 vuoden ajalta: ”Elämä on jännitystila. Onni on unelma siitä, että se jännitys edes ajoittain hellittäisi.” Rakastetulta ajattelijalta on odotettu uutta tuotantoa pian seitsemän vuotta, joten tämä on kevään kirjatapauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miki Liukkonen: Hiljaisuuden mestari (Wsoy)
Liukkosen edellinen teos O oli sekä Finlandia- että Runeberg-ehdokas. Me Naisten ennakkotietojen mukaan uutuusromaani ei ole ehkä ihan yhtä vaikea kuin O, joten odotukset ovat sitäkin myöten korkealla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Camilla Läckberg: Kultahäkki (Otava)
Supersuositun dekkarikuningattaren trilleri aloittaa uuden teossarjan, jossa tukholmalaisen Fayen luksuskulissit romahtavat rytinällä.


4 x tietokirja

Astrid Swan: Viimeinen kirjani – kirjoituksia elämästä (Otava)
Muusikko Astrid Swan sairastaa parantumatonta rintasyöpää. Kirjassa hän käy läpi muun muassa turvatonta lapsuuttaan ja sitä, miltä tuntuu kertoa omalle lapselle, että äiti on kuolemassa. Silti kirjan henki on elämäkeskeinen.

Lisa Brennan-Jobs: Näkymätön tyttö (Wsoy)
Kertomus pienestä tytöstä, jonka hartain toive oli saada tunnustusta isältään. Applen perustaja Steve Jobs oli bisnesnero, mutta arvaamaton, vaativa ja ihmissuhteissaan kömpelö mies. Kuinka Lisa kasvoi tasapainoiseksi aikuiseksi kaikkea muuta kuin idyllisen lapsuuden jälkeen?

Tiina Piilola: Kalevalan naiset (S&S, huhtikuu)
Väinämöinen ja Ilmarinen ovat mytologiamme rakastetuimpia hahmoja, mutta esimerkiksi Louhi, Aino ja Lemminkäisen äiti ovat syyttä suotta jääneet vähemmälle huomiolle.

Maria Ohisalo & Arno Kotro (toim.): Sinua on petetty – kirjoituksia sukupuolten tasa-arvosta (Like)
Kirja sinulle, joka luulit, että tasa-arvo on valmis. Napakoita puheenvuoroja kiltin tytön syndroomasta, sukupuolirooleista ja feministisestä huumorista. Kirjoittajina mm. Koko Hubara, Saara Särmä ja Maria Petterson.

Sisältö jatkuu mainoksen alla