Kuvat
Jaap Buitendijk
Michelle Dockeryn esittämä Mary Crawley sekä Matthew Gooden näyttelemä hahmo Henry Talbot valssin pyörteissä.
Michelle Dockeryn esittämä Mary Crawley sekä Matthew Gooden näyttelemä hahmo Henry Talbot valssin pyörteissä.

Downton Abbeyn kartanon silmäkarkkia on taas tarjolla elokuvan verran. 

Downton Abbey -brittiepookin faneja hemmotellaan ensi syksynä, kun Julian Fellowesin käsikirjoittama elokuva saa ensi-iltansa. Tulevasta elokuvasta on nyt julkaistu ensimmäinen virallinen traileri.

Fanien iloksi rooleissa nähdään kaikki rakkaat hahmot. Michael Englerin ohjaamassa elokuvassa ovat mukana muun muassa Maggie Smith, Michelle Dockery ja Hugh Bonneville

Trailerin perusteella luvassa on kaikkea sitä, mitä sarjassa olemme oppineet rakastamaan! Ensimmäisessä trailerissa on todennäköisesti haluttu pitää vielä suurimmat käänteet salaisuutena, jotka paljastuvat vasta elokuvateatterissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ainakin näitä asioita odotamme elokuvalta:

1. Romanttisia käänteitä

Trailerissa on selvästi haluttu jättää tärkeimmät romanttiset käänteet vielä salaisuuksiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pääsemme kurkkaamaan lähinnä palvelusväen puolelle, mutta varmasti myös jotain ihanaa on ainakin Maryn (Michelle Dockery) varalle tiedossa. Maryn ja Matthewin dramaattinen rakkaustarina oli ehkä yksi televisiohistorian ihanimmista!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Both iconic scenes, but which is your most loved Christmas Special moment of #Downton Abbey?

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

2. Kuninkaallisia vieraita

Crawleyn suku odottaa kartanoonsa kuninkaallisia vieraita, kuningas Yrjö V ja kuningatar Mary ovat tulossa kylään, joten tarjolla on tavallistakin tuhdimpi glamourkattaus.

Kuningatar Elisabetin isovanhempien mukaan vetäminen on muutenkin nerokas juonenkäänne, joka saanee monet brittihovia fanittavat marssimaan elokuvateatteriin. 

3. Luokkaerot keskiössä

Sarja ei esittele vain yläluokan prameaa loistoa, vaan myös palvelusväen arkinen elämä on esillä keskeisesti. Näiden kahden maailman eroista syntyy mielenkiintoisia ristiriitoja – ja niiden välille rakentuvat myös koskettavimmat ystävyyssuhteet.

Elokuvassa Crawleyn kartanossa on jouduttu säästökuurille, mutta kuninkaallinen vierailu pakottaa pyytelemään hovimestari Carsonia (Jim Carter) takaisin töihin. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Dockery (@theladydockers) on

4. Suurta draamaa

Mitä olisi televisiosarja ilman juonittelua ja selkäänpuukotusta? Downton Abbeystä ei ole koskaan draamaa puuttunut. Kausiin on mahtunut muun muassa puolisoiden kuolemia, lapsen pois antaminen, yksi murhaoikeudenkäynti, keskenmeno, sota sekä paljon lähellä piti -tilanteita. 

Traileri keskittyy kuninkaallisten vieraiden odotuksen aiheuttamaan hässäkkään, mutta todellinen draama alkanee vasta sitten, kun kuningas Yrjö V:n seurue karauttaa kartanon pihaan.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gone but not forgotten. True love lasts a lifetime. #Downton

A post shared by Downton Abbey (@downtonabbey_official) on

5. Mega-Maggien paluu

Granthamin leskikreivitär Violet Crawley on taas vaudissa! Maggie Smithin laukomat nasevat sutkautukset ovat olleet sarjan parasta antia – ja ainakin trailerin perusteella hän saa viljellä niitä runsaalla kädellä myös elokuvassa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla