Me Naiset
|
Martta Kaukonen
Dakota Johnsonin rooli jää ohuttakin ohuemmaksi. Kuva: Twentieth Century Fox FIlm Corp.
Dakota Johnsonin rooli jää ohuttakin ohuemmaksi. Kuva: Twentieth Century Fox FIlm Corp.

Uutuuselokuva Bad Times At The El Royale saa kaipaaman Joan Crawfordin esittämiä kohtalokkaita naisia.

Eletään vuotta 1969. Nevadan ja Kalifornian rajalla sijaitsee parhaat päivänsä nähnyt El Royale -hotelli. Hotelli muistuttaa kummasti Cal-Neva Lodgea, Frank Sinatran, Dean Martinin ja mafiapomo Sam Giancanan omistamaa lomakohdetta, jossa Marilyn Monroen väitetään viettäneen viimeisen viikonloppunsa. El Royaleen saapuu neljä vierasta: pastori Flynn (Jeff Bridges), myyntipäällikkö Seymour Laramie Sullivan (Jon Hamm), laulaja Darlene Sweet (Cynthia Erivo) ja hippi Emily Summerspring (Dakota Johnson). Illan aikana paljastuu, että jokaisella heistä on salaisuutensa – niin kuin hotellilla itselläänkin.

Drew Goddardin film noirilla Bad Times At The El Royale on selvät esikuvat. Elokuva nostaa hattua 40-luvun film noir -klassikoille, joissa miehet ovat karskeja ja naiset kohtalokkaita. Goddard ei kuitenkaan hallitse lajityyppiä sen vertaa, että tietäisi, että genressä naisen rooli on ainakin yhtä syvällinen kuin miehen, usein syvällisempikin. Niinpä Dakota Johnsonin rooli jää ohuttakin ohuemmaksi, melkein pelkäksi parodiaksi femme fatalesta. Johnsonin Emily on siis aivan jotakin muuta kuin film noirin suurten tähtien Barbara Stanwyckin ja Joan Crawfordin moniulotteiset roolihahmot. Ei ihme, että itse elokuvakin jää latteahkoksi.

Jeff Bridges muistuttaa taas, miten moneen rooliin hänestä onkaan. Chris Hemsworth tekee tähänastisen uransa synkimmän roolityön hippi-Emilyn siskon miesystävänä. Jon Hamm lähinnä toistaa Mad Menistä tutun Don Draperin roolin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bad Times At The El Royale ***

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Ihmettelen

On se mikä elokuva-arvostelu hyvänsä tässä lehdessä niin hyvää löytyy tuskin koskaan. Jotenkin ainainen negatiivinen sävy antaa tympeän fiiliksen. Jokaisesta elokuvasta löytyy huonon lisäksi varmasti jotakin hyvääkin.
Tulee mieleen onko arvostelijan silmissä aina lasi puoliksi tyhjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla