Tällä kertaa Angry Birds -elokuvassa seikkailee myös nerokas naishahmo.

Suomalaiseen videopeliin perustuva Angry Birds -animaatio osoittautui niin suosituksi, että on nyt on vuorossa jatko-osa Angry Birds 2. Thurop Van Ormanin ohjaaman elokuvan tarina jatkuu siitä, mihin edellinen osa jäi.

Vihainen lintu Red on siivekkäiden saarella asuvien lajitoveriensa sankari, onnistuihan hän pelastamaan niiden munat ilkeiltä possuilta. Red on valmis uuteen urotekoon eli hyökkäämään juuri löydetylle jäiselle kotkien saarelle ja estämään suuruudenhullun Zetan maailmanvalloituksen. Sillä aikaa lintukodon nuorimmat asukkaat – supersöpöt Tirpanat – joutuvat nekin huimaan seikkailuaan kadotettuaan pikkusisaruksiensa munat.

Huumori on ykkösosasta tuttua: lapsille on tarjolla eritevitsejä ja slapstickkohellusta, aikuisia hemmotellaan hauskoilla populaarikulttuuriviittauksilla. Erityisesti elokuvan musiikki kutittelee aikuiskatsojan nauruhermoja. Avaruuskohtauksessa kuullaan David Bowien hitti Space Oddity ja yksinäisyyttä pelkäävän Redin tunnusbiisi on Bridget Jonesin suosikkikappale, Céline Dionin All By Myself.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Elokuva opettaa lapsosille YYA-sopimuksen arvoja: ystävyyttä, yhteistoimintaa ja keskinäistä avunantoa. Linnut eivät selviä taistelusta uutta vihollista Zetaa vastaan ilman possujen apua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Zetan lisäksi mukana on toinenkin uusi naishahmo: Saken sisko, insinööri Silver, josta tulee Redin operaation aivot. Lienevätköhän elokuvan tekijät lisänneet uuden naishahmon – ja vieläpä neron – tarinaan siksi, että edellistä osaa kritisoitiin pätevien naishahmojen puutteesta?

Elokuvasta esitetään sekä alkuperäistä englanninkielistä että suomeksi dubattua versiota. Englanninkielisen version pääosassa Redinä visertää Jason Sudeikis ja suomenkielisen Riku Nieminen. Dubbaus on usein animaatioiden heikoin lenkki, muttei tällä kertaa. Varsinkin Leea Klemola on loistava katkerana kotka Zetana.

Elokuvasta esitetään sekä 2D- että 3D-versiota. Jälkimmäinen kärsii samasta ongelmasta kuin useimmat muutkin 3D-elokuvat: 3D-efektejä ei ole hyödynnetty kunnolla kuin muutamassa kohtauksessa.

Angry Birds 2

Ensi-ilta 9.8. ***

Katso elokuvan traileri tästä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla