Nämä ravistelevat dokumentit on pakko nähdä: pääosissa Nobel-palkittu Malala Yousafzai ja mies, joka aikoi koulumurhaajaksi.

Kiusattua nuoruutta

Mitä miettii koulumurhaaja – tai sellaiseksi aikonut, nyt aikuinen mies? Ohjaaja Arto Halosen humaanissa dokumentissa Kirka Sainion hieno musiikki kuljettaa läpi routaisten tunteiden. Moni miettii kylmäävien tappotragedioiden äärellä kysymystä: ”Miksi?” Halonen avaa syitä pahan tekoihin.

Ylimmäksi nousee kiusaaminen. Alemmuuden tunto, jota korjataan ylemmyydellä, ylivoimalla, hallinnalla, väkivallalla. Vallan tasapainon heilahtelu johtaa kierteeseen, jota ruokkii valkoinen raivo: tuhovoimainen pakoreaktio.

Katso traileri:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Valkoinen raivo

****

Ensi-ilta 27.11.

 

 

Nobelin rauhaa

Myös Davis Guggenheimin ohjaama Malala on yksi niistä elokuvista, jonka kaikkien soisi näkevän. Vaikka dokumentti on epätasainen, on sen perusjuonne hyvin tärkeä: me olemme yhtä, olimmepa kotoisin mistä vain.

Malala Yousafzai on nuori nainen, joka sai äänekkäiden mielipiteidensä vuoksi Talebanilta luodin päähänsä. Eloon selvinnyt taistelija ei luovuta uhkailtunakaan. Malalan elämäntarina esittelee animaation avustuksella rohkean ja röyhkeän neidon, joka pakeni Pakistanista aseina ne parhaimmat: opiskelu ja huumori.

Katso traileri:

Malala (He named me Malala)

***

Ensi-ilta 27.11.

Lue myös:

He ovat maailman menestyneimmät bloggaajanaiset

se puhevikainen luuseri

Menen ehdottomasti katsomaan valkoisen raivon. Itse olen koulukiusattu päiväkodista lukioon asti. Kiitos erityisesti Nikkilän peruskoulu ja 70-luku. Yritin tappaa itseni 15-vuotiaana ja aggressiivisia fantasioita oli paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla