Eikö Suomen kokoisessa maassa todellakaan ole jäljellä enää yhtään Vain elämää -sarjaan kelpaavaa kovan luokan naisartistia?

Tilanne ei ole hyvä, jos vuonna 1995 syntyneet työkaveritkin huutavat kuorossa, että ”PLIIS”.

Epätoivoisen kiljaisun kirvoittaa Vain elämää -ohjelman tulevan kauden laulajakattaus. On juuri uutisoitu, että ohjelmaan osallistuvat EllinooraTuure KilpeläinenPyhimysEvelinaAnne MattilaPepe Willberg ja Lauri Ylönen.

– Mukaan on valittu laulajia, jotka ovat ihan uransa alussa, nuorisolainen perustelee ärtymystään.

”Onhan tässä selvä tasa-arvo-ongelma: uraansa aloittelevat miesartistit jäävät nyt paitsioon.”

Ellinoora ja Evelina ovat molemmat tosiaan julkaisseet esikoisalbumit. Siinä se. Onpahan ainakin helppo valita ne biisit ohjelmaa varten.

Kaikki miesartistit ovat omassa genressään arvostettuja hahmoja, kokeneen naislaulajan valtikkaa pitelee Anne Mattila, 34. Eikö Suomessa ole enää yhtään kovan luokan naislaulajaa, jota ohjelmaan olisi voitu kosiskella? Onko ala todella näin miesvaltainen? Taitaapi olla.

Joten pyyntö teille, arvon Vain elämää -ohjelman tiimi. Miksi teeskennellä? Tehkää seuraava kausi rehellisesti all male panel -hengessä. Aleksanteri Hakaniemi ja muut miesuntuvikot mukaan! Onhan tässä nimittäin selvä tasa-arvo-ongelma: uraansa aloittelevat miesartistit jäävät nyt paitsioon. Vai miten se menikään?