Se, että on ekstrovertti, ei tee kenestäkään tahditonta törppöä, kirjoittaa Me Naisten toimittaja Anna Wilkman.

Ihmiset tupataan nykyisin luokittelemaan ekstrovertteihin ja introvertteihin. Tein taannoin tähän jaotteluun liittyvän havainnon: minusta tuntuu, että keskustelu näistä persoonallisuustyypeistä on muuttunut vastakkainasetteluksi, jossa viattomia introvertteja puolustetaan ekstroverttien ylivaltaa vastaan.

Olen itsekin aikanaan tuskaillut, kun työelämä tuntuu suosivan tyyppejä, jotka ovat jo kättelyssä reippaita ja ulospäinsuuntautuneita, riippumatta osaamisesta, työmoraalista ja niin edelleen. Sikäli ymmärrän, mihin tarpeeseen introverttien puolustuspuheenvuorot vastaavat. Asetelma alkaa kuitenkin mielestäni olla toiseen suuntaan vinksallaan.

Sisäänpäin suuntautuneet surevat, etteivät saa puheenvuoroa suulailta ekstroverteiltä. Että puolitutut utelevat introverttien kuulumisia, vaikka he eivät haluaisi kertoa niitä. Ja ettei ymmärretä, mikseivät introvertit aina jaksa muiden seuraa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Introverttien huolen ja pahan mielen aiheet ovat pitkälti täysin oikeutettuja. Olen silti sitä mieltä, että ekstrovertit on demonisoitu väärin perustein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ulospäin suuntautuneet on typistetty kapeaksi ja yksipuoliseksi ihmistyypiksi.

Ulospäin suuntautuneet on typistetty kapeaksi ja yksipuoliseksi ihmistyypiksi. Tämä ihmistyyppi on niin tahditon, tilannetajuton ja empatiakyvytön, että on aina suuna päänä hölöttämässä toisten päälle, eikä ota muiden tunteita huomioon.

Todellisuus tuskin on näin mustavalkoinen.

Se, että viihtyy ihmisten seurassa, ei tarkoita, että on tunteeton, vaan myös ekstrovertit voivat olla herkkiä ja empaattisia. Aivan kuten introvertitkin voivat toisinaan olla puheliaita. Harva meistä edes on sataprosenttisesti intro- tai ekstrovertti.

Se, että jyrää keskustelussa muut alleen, ei sen sijaan tee kenestäkään ekstroverttia. Se tekee tyypistä huonokäytöksisen törpön.

T&M

Harvahan meistä on 100% introvertti/ekstrovertti. Tuolloin esiin nousevat myös stressi, väsymys ja esim. masennus. (Kyllä! Ekstrovertti voi olla aivan yhtä masentunut kuin introverttikin, oireet ehkä tulevat vain esiin eri tavalla).

Vierailija

Pauli K. kirjoitti:
Man Is A Man That Wants To Place The Woman Onto The Pedestal :)...... Mee Too.
Man Is Not A Man On Er Own :).
There Will Not Be Children Without The Woman :).
.Kansakoulun käyneenä,en osaa englanin kieltä.Kun syntyi taloon,jossa huoltaja kuoli. Sitä lähdettin töihin.Kansakoulun jälkeen .Maksakseen petipaikan lasten huoneen nurkka sänky,tai kirjahyllyn takana sänky raurainen( hetekka) Ei jäänyt tilaa sivistys sanoja oppiakseen.ekstrovertti ymm? Oikeastaan olen onnelinen, kun ei liikaa tiedä,tunista sivistys sanoja,Joten voi siisfiksu mulle läpää heitää mitä olen: esim.Sivistys sanoilla.Kun en ymmärrä! Kiva kuitenkin lukea täällä näitä kielitadottomanakin.Onnelisena yksin elävänä mumona kuitenkin.Vaikka kaikea ei ymmärrä.Semppiä vaan lukioille.Iloisuus ja masentuneisuus,on elämän  vuorovaikutusta ?Joku viisas sanoi: Ihminen on kuin värikäs puuvilla matto,kaikki sen raita värit,kertoo elämää.Mustasta punaiseen. sempiä vaan kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla