Me Naisten Varpu Varpela ei ymmärrä heitä, jotka tuntevat humalluttavaa vapautta lentomatkansa aluksi. –Minulla on matkustaessa lähinnä vessahätä ja hiestä märät kämmenet.

Tärkeintä on matka, ei päämäärä! Olet varmaan kuullut saman voimalauseen, jonka tarkoitus on huijata ihminen uskottelemaan itselleen, että matkustaminen on mukavaa.

Lähipiirissäni totta tosiaan on ihmisiä, jotka kertovat tuntevansa humalluttavaa vapautta, kun lentokone rullaa kiitoradalla. En voi ymmärtää heitä. Minulla on matkustaessa lähinnä vessahätä ja hiestä märät kämmenet.

Tänä kesänä yritimme kuitenkin reissata niin, että jo matka itsessään olisi seikkailu. Carpe diem eli ei nopeita lentoja, vaan kolme autolauttaa ja farmari-Škoda.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Lopulta matkustimme Ruotsiin Fårön saarelle lähes 30 tuntia, vaikka kilometrejä kertyi vain 600.”

Lopulta matkustimme Ruotsiin Fårön saarelle lähes 30 tuntia, vaikka kilometrejä kertyi vain 600. Tuli taas hiki ja vessahätä (monta kertaa), mutta myös oivallus: on ihan tervettä, että tuntee tehneensä matkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Matkustaminen on rasittavaa. Se on kinastelua autolauttajonossa, etuilevat kanssamatkustajat ruotsinlaivan buffetissa, ollaanko jo perillä -kysymykset ja sama hitti radiosta yhä uudelleen.

Mutta se on myös ihanan sotkuinen siskonpeti pienessä hytissä, unikot auton ikkunasta, nopea noppapeli joutohetkenä. Se on yhteyttä itseen ja kanssamatkustajiin, jaettuja tunteita ja tuntemuksia.

”Elämme maailmassa, jonka lähes jokaiseen kolkkaan pääsee alle vuorokaudessa.”

Elämme maailmassa, jonka lähes jokaiseen kolkkaan pääsee alle vuorokaudessa. Miksi matkustaa lähelle työläästi, kun samassa ajassa voisi päästä vaikka Australiaan?

Olen kuullut väitteen, jonka mukaan sielu ei pysy kyydissä, jos ihminen matkustaa liian nopeasti.

Omalle sielulleni hidas matkanteko sopii hyvin. Maiseman muuttuessa muutun itsekin, päästän hiljalleen irti arjen velvoitteista ja ajatuksista. Pitkän ja hitaan matkan jäljiltä olen perillä ihmeen rauhallinen. Istun alas ja kuuntelen kesäyön ääniä.

Sielu lepää.

Vierailija

En viitsi kommentoida kovin-ilkeästi- paljon tätä juttua kun on noin nätti tyttö.

Sen sielun voisi kyllä jättää lepäämään joillekin uskonnollisten hihhulien sivustoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla