Toimittajan viiden vuoden syöpäseuranta päättyi. Kiitoksena oodi tornitalon tyypeille!

Uudet Roosa Nauhat tulivat myyntiin torstaina 27. syyskuuta. Samalla hetkellä, kun kampanja käynnistyi, kättelin rintarauhasyksikön lääkäriä HUSin syöpäsairaalassa Helsingin Meilahdessa. Toivottavasti viimeistä kertaa.

Olen käynyt Meilahden tornissa kymmeniä kertoja. Osaisin labraan, röntgeniin, vessaan ja kanttiiniin vaikka silmät kiinni. Olen lähtenyt sieltä milloin kaljuna, kivuissa tai huojentuneena – mutta kertakaan en näreissäni palvelusta.

Aika epeleitä nuo tornitalon tyypit. Töitä paiskotaan kiireessä, vanhan sairaalan puitteissa ja viime vuosina tauottoman remontin keskellä. Silti hoidettavan ja hoitajan kohtaamisista potilaalle on jäänyt tunne, että on tullut kuulluksi. Vaikka käytävällä odottaa taukoamaton virta potilaita, vastaanottohuoneessa on säilynyt illuusio, että nyt keskitytään minuun. Siihen ei riitä pelkkä lääketiedeosaaminen, tarvitaan myös ihmisvainua ja välittämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olin suunnitellut, että kun viiden vuoden hoitojaksoni Syöpäklinikalla päättyy, tarjoisin paakelsia toimituksessa. Sorry vain kollegat, veinkin herkut tornitaloon. Kiitos, Meikku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla