Nalkuttamisesta voi olla hyötyä. Siksi kannattaisi mieluummin perehtyä nalkuttamisen syyhyn kuin hiljentää motkottaja.

Lopeta nalkuttaminen. Ja jos kuitenkin vahingossa nalkutat, voit rangaista itseäsi esimerkiksi somelakolla tai kieltämällä itseltäsi suklaan syömisen.

Näin venäläisen ortodoksikirkon piispa neuvoi naisia käyttäytymään korona-aikana, kertoo Moscow Times. Piispa Panteleimon antoi vinkkinsä viime viikolla Youtubessa, kun eräs nainen kysyi, miten hän voisi elää kuuliaisena miehelleen.

Venäläinen piispa ei ollut ainoa, jolle juolahti mieleen tämä älytön vinkki. Aiemmin myös malesialaisia naisia ohjeistettiin välttämään nalkuttamista koronakaranteenissa. Myöhemmin maan naisasioiden ministeriö pyysi anteeksi typerää neuvoaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mistä nalkuttaminen johtuu?

Duodecim-lehden mukaan nalkuttamista pidetään sellaisena puheena, jossa aihe on tietty, toistuva ja ennustettava. Nalkutus esiintyy nalkuttajan toiveena, määräyksenä, vaatimuksena tai rajoituspyrkimyksenä nalkutuksen kohteelle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nalkuttamisella on negatiivinen kaiku, ja se mielikuva on syvällä yhteiskunnassamme. Jopa Kielitoimiston sanakirjassa nalkutus-sanan esimerkkilause on tämä: ”Lopeta jo se nalkutus!”

Nalkuttaminen on monien mielestä turhaa motkottamista ja ärsyttävä piirre erityisesti naisissa. Jos ajattelit näin, oletko koskaan miettinyt, mistä nalkuttaminen johtuu?

Nalkuttaminen saattaa olla merkki epätasa-arvoisesta parisuhteesta. Tutkijoiden mukaan monessa parisuhteessa vastuut jakautuvat edelleen epätasa-arvoisesti, mikä taas voi johtaa nalkutukseen. Jokin on pielessä, jos toinen joutuu jatkuvasti sanomaan, että panisitko astiasi suoraan tiskikoneeseen tai veisitkö sukkasi pyykkikoriin.

Nalkuttamiseen ei siis kannata suhtautua negatiivisesti, sillä kun tarkastelee sen syitä, parisuhde voi muuttua paremmaksi.

Motkotus voi olla lahja

Tunnetusti ainoa tapa parantaa parisuhdetta on puhuminen. Asioista on hankalaa jutella enää siinä vaiheessa, kun toinen on kaikessa hiljaisuudessa saanut tarpeekseen, pakannut laukkunsa ja lähtenyt. Nalkuttamisen voi siis ajatella myös lahjana, joka voi pelastaa parisuhteen.

Kun keskusteluyhteys on olemassa, seuraavaksi voi keskittyä siihen, miten toisen kanssa kannattaa jutella. Yksi hyvä harjoitus alkaa toimia jo viikossa, löydät sen täältä. Kun molemmat osapuolet oppivat kuuntelemaan toisiaan ja puhumaan toiveistaan, ehkä nalkutuskin vähenee. Ainakin, jos toiveita päättää kunnioittaa.

Pettynyt päättäjiin

Olaan oltu kotona minä eläkeellä ja mies joutui koronan takia työstään pakkollomalle.muuten menee hyvin mutta ruokaan ei riitä rahat eikä laskuihin mun eläkeelä oltu koko 2kuukautta.pankki vie miehen rahat jakela ja sossu vähätelee ei ees pakollista korona varaa mitä suositele.laskuja rästissä.ja toisille myönnettiin vuodeks kelan tuet suomalaiset saa kärsiä kaikesta enemmän siis köyhät ja nyt alottavat työt kesäkuussa ja saavat kaiki tuet kelasta lisäks.niin väärin suomalaisia kohtaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla