Seinien kaataminen, uhka vai mahdollisuus?

En tiedä, oletteko kuulleet, mutta nyt on liikkeellä tarttuvaa hengitystieinfektiota. Minäkin sairastuin, ja siksi hallussani on arvokasta tietoa, jonka haluan jakaa. Tässä: open concept on huono sisustusidea!

Remppa vai muutto -ohjelmassa kaikkien rikkaiden pariskuntien remonttitoive on avokonsepti: he haluavat purkaa seinät. Syntyneessä messuhallissa on kai tarkoitus viihdyttää vieraita, kävelyttää poneja ja siirrellä armeijan soppakeittiötä vapautuneesti keskilattialla. Sellainen olikin varmasti ennen mukavaa, mutta mitähän he nykyään tekevät? Ehkä mulkoilevat hallin läpi toisiaan ja toivovat, että olisi tullut jätettyä pari seinää pystyyn. Avokoti toimii parhaiten silloin, kun on itse jossain muualla ja ajattelee valoisaa asuntoaan.

Kaikkien rikkaiden pariskuntien remonttitoive on avokonsepti.

Meilläkin on 52 neliön kokoinen open concept, kolmen hengen perheelle. Ennen asunnossa oli keittiö, makuuhuone ja olohuone, mutta teimme vähän remonttia. Tarkoitus oli seinien purkamisen lisäksi remontoida ullakolle makuuhuoneet, mutta siitä projektista ei näytä tulevan oikein mitään. Niinpä pyörimme nyt tilavassa yksiössämme, väistelemme lattialle kertyviä nyssäköitä, vietämme omaa aikaa vessassa ja koetamme saada ajatuksen voimalla perheenjäsenet katoamaan. Hermostuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki on muuten ok. Lentsu meni ohi, eristys loppui, tauti- ja maailmantilanne ahdistaa. Seuraava projekti on palauttaa lähipiirin luottamus siihen, että emme saastuta ilmakehää tai tartuta spitaalia taloyhtiön pesukoneeseen. Sen jälkeen: se hitsin ullakkoremontti tai lisää seiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
BessserWisser

Asunnon, joka on niin sanottu "open concept" tunnistaa jo ovelta hajusta. Suomalaiset tuskin saivat siistit kaupunkiasuntonsa, kun alettiin jo kaataa seiniä ja rakentaa tupakeittiöitä ja ruokailutiloja olohuoneen nurkkaan. Suunnitteluhuijaus, jossa ahdas asunto saadaan näyttämään kokoaan suurennalta. Itse suunniteltu talomme tehtiin jo vuonna 1990 "vastavirtaan". Isot, avarat olohuonetilat, mutta keittiö suljetaan ruoanlaiton ajaksi taiteovilla, jolloin käryt eivät leijaile koko asuntoon, vaan menevät liesituulettimeen ja keittiöilmanvaihtoon. Etätyötä varten tehtiin erillinen työhuone, koska avokonttorissa olisi ollut melua jne. Asunto tuoksuu yhä uudelta ja raikkaalta yli 30 vuoden jälkeen.

Pois Telsun Eestä

Iso olohuone on (ainakin meille) täysin turha. Olisi parempi jos olisi pari suurempaa makuuhuonetta ja yksi työ/leikkihuone. Nyt kaikki huutavat yhtäaikaa olkkarissa kun muualle ei mahdu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla