Oletko sinä pitänyt välivuoden? Kerro kokemuksistasi tämän jutun lopussa.

Välitunti. Välipala. Välivuosi. Välijutut ovat parhaita arjen ilostuttajia. Tosin meni kauan, että opin arvostamamaan niitä.

Pidin ensimmäisen ”välivuoteni” yläasteen jälkeen. Opiskelin kalifornialaisessa high schoolissa kaikkea kevyttä, kuten draamaa ja valokuvausta, eikä kursseista saanut korvauksia suomalaiskoulussa. Siksi päädyin suorittamaan suomalaislukion 1,5 vuodessa. Pelkäsin, että vaihtarivuodesta jää aukko ansioluettelooni.

Tein myös yliopisto-opinnot alle kahdessa vuodessa ja gradun kymmenessä päivässä. Pidin kalenteristani, joka oli aina täynnä. Olin mielestäni onnekas, koska minulla oli selkeä suunnitelma ja jaksoin tehdä töitä tulevaisuuteni eteen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rakastin työtäni ja halusin kehittyä siinä, kunnes prioriteettini menivät kerralla uusiksi. Menetin elämäni tärkeimmän ihmisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otin aikalisän. Jäin ensin aikuisopintovapaalle, sitten vuorotteluvapaalle. Aikuisiän välivuoteni kesti 16 kuukautta, joiden aikana muun muassa opiskelin japania.

Vapaan viimeisinä viikkoina korona tyhjensi kalenterini täysin. Yhtäkkiä aikaa oli loputtomasti.

Välitila teki alkuun levottomaksi, mutta opin hiljalleen ottamaan siitä kaiken irti. Tein savitöitä, himmeleitä ja luovia juttuja, joista olin haaveillut 25 vuotta. Ulkoilin, meditoin ja pidin yhteyttä ystäviini. Hengailin elämäni keväässä superonnellisena.

Huomasin, että ihmisen on hyvä pitää hengähdystaukoja, joita ei merkata kalenteriin. Lopulta kaipasin jo arkeani ja siihen palaaminen yllätti positiivisesti.

Täydellisellä sapatilla ei välttämättä keksi uutta suuntaa tai bisnesideaa, mutta se antaa kummasti energiaa ja itseluottamusta. Yli vuoden aukko cv:ssäkään ei enää pelota.

Välivuoden tai sapatin pitäjä, vastaa kyselyyn alla!

Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutussa. Olemme sitoutuneet suojaamaan vastaajien yksityisyyttä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla