Raikkaita mielipiteitä jälleen Twitterissä!

Tietokirjailija Petteri Järvinen näki hiljattain metrossa lukevan nuoren naisen ja huolestui. Hän tviittasi:

Joku kysyi ihan aiheellisesti, mikä tilanteessa ennakoi pörssiromahdusta.

Se kun tuulipuvut alkaa jakelemaan sijoitusvinkkejä salin pukkarissa, tietää että aika myydä, toinen tarkensi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli eletään siis lopun alkua, kun nuori nainen on kiinnostunut pörssiosakkeisiin sijoittamisesta? Tviitti saa tilanteen kuulostamaan siltä, että Suomessa eletään jonkinlaisessa Gileadin tasavallassa, jossa naisten ydintehtävä on synnyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tviittien taustalla taitaa olla perin raikas näkemys siitä, että nuoret naiset ovat pääasiassa kiinnostuneita meikeistä ja vaatteista. Ja saavatkin olla! Niiden lisäksi yhä useampi nainen on kiinnostunut myös oman varallisuuden kartuttamisesta ja taloudellisesta itsenäisyydestä.

Lisäksi Petteriltä saattoi unohtua, että useiden tutkimusten mukaan naiset ovat sijoittajina miehiä parempia. Danske Bankin tutkimuksen mukaan miehet tekevät osakekauppaa naisia aktiivisemmin, mutta menettävät kaupankäyntikulujen vuoksi tuottoja lähes prosentin naisia enemmän.

Sukupuoli ei tietenkään tee automaattisesti kenestäkään hyvää tai huonoa sijoittajaa. Pitää opiskella, kuunnella ja kokeilla. Olla ensin aloittelija ja sitten vähän parempi. Kenenkään ei kuitenkaan kannattaisi julkisesti vedellä yhtäläisyysmerkkiä nuorten naisten sijoitusinnostuksen ja pörssiromahduksen välille.

Kaari Utrio totesi HS:n haastattelussa keväällä, että kun fiksuja, itsenäisiä ja omista rahoistaan vastaavia naisia on riittävästi, he alkavat ajaa omaa etuaan yhä paremmin. Ja se rysäyttää käyntiin muutoksen, jossa naiset osaavat vaatia itselleen parempia palkkoja ja tasa-arvoisempaa kohtelua työelämässä.

Ja jos se muutos lähtee käyntiin metron penkiltä, niin hyvä niin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla